Eindhovenbe is indulnak repülőjáratok Nagyváradról


-A A+

Október 31-étől kezdve heti három alkalommal járnak majd a repülőgépek Nagyváradról a hollandiai Eindhovenbe – jelentette be szerdán a Nagyváradi Repülőtéren Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök, Gheorghe Pasc reptérparancsnok és Denis Barabás, a Ryanair marketingigazgatója.

A jegyárakat egyelőre nem rögzítették, de Denis Barabas szerint nem lesznek nagyok. A légitársaság szintén október 31-én, Nagyváradról Londonba induló járataira például 24,99 eurótól kínálták a jegyeket. A Ruyanairnek az eindhoveni a negyedik nagyváradi járata, a már említett London mellett Barcelona (Girona) – innen március 29-én érkezik a bihari megyeszékhelye az első gép – és Milánó (Bergamo), illetve Nagyvárad között is közlekednek majd gépek. A marketingigazgató elmondta: a négy járaton mintegy 120 ezer utasra számítanak majd.

Pásztor Sándor megyei tanácselnök elárulta, hamarosan újabb áratok indítását is bejelentik, amelyekről tárgyalások folynak. Jövő kedden kikerül a SEAP-ra az új reptéri terminál építésének közbeszerzési eljárása. A repülőtér a fejlesztésekre egyébként tízmillió lejes revolving típusú hitelt vesz fel, melyért a megyei önkormányzat vállal garanciát, azért, hogy ne akadjanak el készpénzhiány miatt.

Gheorghe Pasc elmondta: hamarosan átalakítják a jelenlegi terminál előterét, itt egy körülbelül kétszáz helyes parkolót alakítanak ki az utasoknak, illetve tervezik egy dohányzók által is használható szabadtéri kávézó kialakítását. Már dolgoznak azoknak az útvonalaknak a kialakításán, amelyeken az utasok haladhatnak majd a jelenlegi terminálhoz, ez az új megépítése után csak az induló utasokat szolgálja majd ki.








EZT OLVASTA MÁR?

X