Putyin és Merkel a járvány elleni küzdelemről és az olajpiacról tárgyalt


-A A+

A koronavírus-világjárvány elleni küzdelemről és az olajpiaci helyzetről tárgyalt telefonon egymással Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német kancellár - közölte szerdán a Kreml sajtószolgálata.

A német kezdeményezésre létrejött eszmecsere során a felek megállapodtak a két ország egészségügyi minisztériuma közötti kapcsolattartásról és hangsúlyozták a járványellenes nemzetközi erőfeszítések koordinálásának fontosságát, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aktív részvétele mellett.

A konfliktusövezeteket érintve Putyin és Merkel méltatta a Kijev és a délkelet-ukrajnai szakadárok között végrehajtott fogolycserét. A két vezető hangsúlyozta a Minszk-2 megállapodás és a "normandiai négyek" csúcstalálkozóin elfogadott döntések következetes végrehajtásának fontosságát.

A Kreml szerint a beszélgetés során többek között megemlítették, hogy az ukrán kormánynak teljesíteni kell a rendezés politikai kérdéseivel kapcsolatban vállat kötelezettségeit, beleértve a Donyec-medence különleges státusának törvénybe foglalását is.  

A felek szót ejtettek a szíriai és a líbiai helyzetről és az olajpiac fejleményeiről is.

A külföldi koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.EZT OLVASTA MÁR?

X