Nem maradt ép bordája az izsáki rendőrök által agyonvert Bara Józsefnek


-A A+

A Népszabadság birtokába jutott a Bara József izsáki rendőrőrsön történt agyonverésének teljes szakértői dokumentációja, amelyből az ügyészség által közöltnél több derül ki a rendőri bántalmazásról. A szatmárnémeti férfinak a szegycsontja és minden bordája eltört. 

A kecskeméti nyomozó ügyészség a héten azt már közölte, hogy az elkészült végleges szakértői vélemény szerint Bara Józsefnek az elszenvedett sérülésektől zsír került a véráramába, amely tüdőembóliát okozott.

A Népszabadság által megszerzett teljes szakértői vélemény szerint a férfi egész teste tele volt súlyos, bevérzéses, rúdszerű tárgytól (feltehetőleg gumibot) keletkezett sérülésekkel. A bántalmazásokat mindvégig a földön, háton fekve szenvedte el, miközben hátra volt bilincselve a keze.

A szakértők kizárják, hogy a bordák az újraélesztés során törtek volna el, és azt írják, a sorozatos bordatörés, illetve a szegycsontörés a terjedelmes belső bevérzésekkel tüdőzúzódást okozott az áldozatnak, amely a kialakult légzésnehézségek miatt önmagában is közvetlen életveszélyes sérülést jelent. A csontok törése miatt olyan mértékben sérültek a zsírszövetek, hogy a férfi véráramába zsírcseppek kerültek, amelyek eljutottak a tüdő kapillárisaiba, és egy rosszullét eredményeként megakadályozták a keringést, és végül fulladáshoz vezettek.

A Bács-Kiskun megyei Orgoványon április 8-án délután szolgálatukat teljesítő rendőrök intézkedést kezdeményeztek egy 47 éves férfivel szemben motorosfűrész-lopás gyanúja miatt, majd este közölték, hogy az intézkedés alá vont személy elhunyt. A Népszabadság rámutat, hogy a rendőrök egy már korábban lezárt ügyben, jegyzőkönyvezés nélkül intézkedtek. A két, azóta leszerelt rendőr megalapozottan gyanúsítható a kényszervallatás, valamint a halált okozó testi sértés elkövetésével.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök lerótta kegyeletét a szatmárnémeti temetőben Bara József sírjánál. A politikus egy szál, nemzeti színű szalaggal átkötött fehér rózsát helyezett el az áldozat sírján.A politikus egy szál, nemzeti színű szalaggal átkötött fehér rózsát helyezett el az áldozat sírján. 








EZT OLVASTA MÁR?

X