Külföld

  • Tárki: 50%-hoz közelít a Fidesz-KDNP támogatottsága

    A magyar kormánypártok megerősítették vezető helyüket bő egy évvel a választások előtt: számottevő mértékben nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága februárban, az MSZP és az LMP népszerűsége esett, az Együtt 2014 mozgalomé nőtt - derült ki a Tárki havi rendszeres pártpreferencia-kutatásából.
  • FUEN: román közintézményeken a székely zászló helye

    Nem fogadja el a román kormány álláspontját az úgynevezett „zászlóháborúban" az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN), amelyet aggasztja a Budapest és Bukarest között kirobbant konfrontáció.
  • Hamarosan újraindítják a japán atomreaktorokat

    Japán újraindítja leállított atomreaktorait, amint végeztek biztonsági átvizsgálásukkal - közölte Abe Sindzó japán miniszterelnök csütörtökön. A kormányfő parlamenti felszólalásában a stabil áramellátás biztosításának, valamint az energiaimport-költségek csökkentésének szükségességével indokolta a tervezett lépést, konkrét időpontot azonban nem határozott meg az atomerőművek újraindítására vonatkozóan.
  • Először lesz női miniszterelnöke Szlovéniának

    A ljubljanai parlament szerda késő este konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal leváltotta a jobbközép kormány fejét, Janez Jansa miniszterelnököt. A bizalmatlansági indítványt 55 képviselő támogatta, 33 szavazott ellene. Ezután a fiatalbaloldali Alenka Bratuseket választották meg új kormányfővé.
  • Finom szemcséjű sivatagi homoktól fuldokolnak a pekingiek

    Beterítette az északról érkezett finom szemcséjű, apró, sárgás sivatagi homok a kínai fővárost csütörtökön. A levegő minősége ismét a veszélyes tartományba került - közölte a pekingi környezet-megfigyelő központ.
  • Répás: a nemzeti elkötelezettséget erősítheti a Határtalanul! program

    Döntő fontosságúnak nevezte a jövő generációjának nemzeti elkötelezettsége szempontjából a Határtalanul! tanulmányi kirándulási programot Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Határtalanul! nyílt napok csütörtöki rendezvényén, a budapesti Magyarság Házában.
  • Ponta „megmenekül" Bayeréktől, lefújták a békemenetet

    Szervezett csoportok meg akarták zavarni a március 9-re meghirdetett békemenetet, ezért Bayer Zsolték úgy döntöttek, nem tüntetnek az MSZP díszvendégeként Budapestre érkező Victor Ponta román kormányfő ellen, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a titkosszolgálatok jelzése miatt marad el a demonstráció.
  • Korrupciós vizsgálat a cseh miniszterelnök ellen

    Korrupció gyanújával vizsgálatot indított Petr Necas cseh kormányfő és három volt parlamenti képviselő ellen a prágai államügyészség.
  • Al-Kaida vezért öltek meg Maliban a csádi katonák

    Az al-Kaida észak-afrikai szárnyának egyik újabb vezetőjét ölték meg csádi katonák Maliban – közölte szombaton a csádi hadsereg. Az áldozat az a Mohtar Belmohtar, aki az algériai ain-amenászi gázmezőn január közepén végrehajtott, számos külföldi és algériai ember halálát követelő tömeges túszejtés egyik értelmi szerzője volt.
  • Le Pen kiléptetné a franciákat az Európai Unióból

    Franciaországnak az Európai Unióból való kilépéséről szeretne 2014 januárjában népszavazást rendezni Marine Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke.
  • Rodmannal üzent Kim Dzson Un: Obama hívjon fel

    Kim Dzson Un észak-koreai vezető azt üzente Barack Obamának: arra vár, hogy az amerikai elnök felhívja - jelentette ki vasárnap az ABC televíziónak Dennis Rodman volt kosárlabda-sztárjátékos, aki az elmúlt napokban Phenjanba látogatott.
  • Érdekcsoportok állnak a Tóásó-ügy mögött Soza szerint

    Periratok eltűnéséről, hamis bizonyítékok kreálásáról, a bolíviai kormányzaton belüli érdekcsoportokról, a Tóásó Előd és további 38 személy ellen „terrorista összeesküvés" miatt indított per összekuszálódott szálairól beszél Marcelo Soza főügyész azon a hangfelvételen, amelyet La Pazban hozott nyilvánosságra egy bolíviai ellenzéki szenátor, és amely szerint a Rózsa Flores Eduardo és társai ellen végrehajtott akció során a kommandó egyik tagja vitt a helyszínre egy revolvert.
  • Martonyi: hatalmas butaság Erdély elcsatolása

    A kétely és a gyanakvás megmérgezi román-magyar kapcsolatokat, ezért a magyar diplomácia egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy a párbeszéd útján eloszlassa a félelmeket a román félben – jelentette ki a Digi24-nek Martonyi János. A magyar külügyminiszter bukaresti látogatáskor adott interjút a hírtelevíziónak.
  • Berlusconit egy évre ítélte első fokon a milánói bíróság

    Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt egy év, testvérét, Paolót két év három hónap szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a milánói bíróság nyomozati titok megsértése miatt, a Bnl-Unipol néven ismert perben.
  • Világszerte tüntetnek a székely szabadság napján

    Európa és Amerika megannyi nagyvárosában tartanak demonstrációkat a román külképviseletek előtt vasárnap, a székely szabadság napjának elnevezett marosvásárhelyi autonómiatüntetéssel párhuzamosan - közölte csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva Izsák Balázs, a megmozdulást szervező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke.
  • Németh: nem tüntetünk, de támogatjuk a székely tüntetőket

    A magyar kormány "nyilván nem tüntet", hanem tárgyal a román féllel, ugyanakkor támogatja az autonómiáért tüntetés szabadságát - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
  • Orbán „mázsás terhektől" szabadította meg Budapestet

    Aláírta Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester a Budapest-szerződést pénteken a Városházán. A megállapodással a főváros "mázsás terhektől szabadul meg" - fogalmazott a kormányfő.
  • Barroso aggódik a magyar jogállamiságért

    A magyar alaptörvény küszöbön álló módosításáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel telefonon pénteken délután José Manuel Barroso. Pia Ahrenkilde Hansen, Barroso szóvivője elmondta, hogy a bizottság elnöke pénteken reggel az Európa Tanács főtitkárával is egyeztetett, és ezt követően tájékoztatta a magyar miniszterelnököt aggodalmáról. Barroso aggódik, hogy az alaptörvény módosítása sérti a jogállamiság elvét.