Adományokból frissítené gyermekkönyv-állományát a székelyudvarhelyi könyvtár


-A A+

„Könyvtárba járni élmény!” címmel adománygyűjtő akció keretében bővítené, frissítené a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal a városi könyvtár gyermekrészlegének állományát. A kezdeményezés célja, hogy bátorítsák a gyerekeket, fiatalokat a minél gyakoribb könyvtárba járásra, az olvasás élményének megismerésére.

Főleg kisgyermekeknek és kamaszoknak szóló könyveket várnak annak az akciónak a keretében, melyet egy székelyudvarhelyi édesanya kezdeményezett, olvasható az önkormányzat közleményében. A gyűjtés során olyan, az elmúlt években kiadott könyveket lehet ajándékozni, amelyek tartalmilag és esztétikailag megfelelőek ennek a korosztálynak. Az 5 – 15 éves korosztálynak szóló könyvállomány megviselt állapotban van az intézményben, pedig egyre nagyobb igény mutatkozik a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár gyerekrészlege iránt. Míg 2016-ban mindössze 671-en iratkoztak be az intézménybe, addig egy évvel később 1386-an, tavaly pedig 1485-en, közülük pedig 1235-en 18 év alattiak.A könyvtárnak korlátozottak a lehetőségei az állománybővítésre, könyvek vásárlására nincs pályázati lehetőség, írják a közleményben.

A szervezők azt kérik, hogy az adományozók egy, a könyv jövőbeni olvasóinak szánt kis üzenettel, valamint az adományozó nevével lássák el az ajándék köteteket. A felajánlásokat a polgármesteri hivatal titkárságán, az iktatóban, illetve a szervezési osztály második emeleti irodájában adhatják le (bal épületszárny, második emelet, 245-ös iroda). Az akciót lehetőség van anyagilag is támogatni.

A könyvek és a pénzadományok gyűjtése május 24-én zárul, az új könyvek gyermeknapon, június 1-én kerülnek a gyerekrészleg polcaira.








EZT OLVASTA MÁR?

X