Felvidéki táncosok, vajdasági kézművesek érkeznek az Erdélyi Táncháztalálkozóra


-A A+

Szeptember 13. és 15. között rendezi meg Székelyudvarhelyen az Erdélyi Táncháztalálkozót a Kaszaj Kulturális Egyesület, az Udvarhely Néptáncműhely és a Hagyományok Háza Hálózat Erdély.

A rendezvény vezérfonala a találkozás és az együttlét öröme, hangsúlyozta Orendi István, az Udvarhely Néptáncműhely vezetője.

„A programszervezésben nem térünk el jelentősen az eddigiektől, az ünnepnapok a Felső-Piactér, közkedvelt nevén a Patkó felé tartó látványos felvonulással kezdődnek, ahol több mint száz zenész játszik önfeledten, s a fesztiváli hangulatban várhatóan ismét nagyon sokan perdülnek táncra” – részletezte a terveket Orendi István.Szombaton a Székely Gyümölcsfesztivállal közösen szerveznek vásárt, ahová a Vajdaságból is érkeznek kézműves mesterek, a szombat esti gálaműsoron pedig a felvidéki Ifjú Szívek Táncszínház lép fel. A kolozsvári Zurboló Táncegyüttes egy stúdió előadással jelentkezik két alkalommal, Kisnemesek címmel. Könyvbemutatók, gyermekelőadás, gyermektáncház, néptáncoktatás is szerepel a palettán. Ismét lesz borkóstoló, amit a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség főborásza, Tóth Csaba tart. 
EZT OLVASTA MÁR?

X