Tapintó lélegzet – Emilia Persu kiállítás nyílik Csíkszeredában


-A A+

Szerdán nyílik Emilia Persu bukaresti képzőművész Geomorfism című kiállítása Csíkszeredában, az Új Kriterion Galériában. 

„Emilia Persu spontánul fest, képei erőteljesek és finomak. Azoknak a művészeknek a táborába tartozik ő, akik a vászont betöltő performatív gesztust egy olyan mentális energiával párosítják, amely a legigazabb valóságból képes lényegíteni és absztrahálni a formákat, melyek archaikus szimbólumokká válnak, vagy konstrukciókká, melyek a természetre utalnak. Nagy terjedelmű festményei sokrétűen fénylő vagy sötétlő, sokszínű világokba vezetnek be, autentikus érzések és élmények világába, melyek befolyásolták az alkotó életét, és amelyek bennünket is megérintenek. (…) A képnek egy olyan túlja van, melyben úgy találjuk meg magunkat, hogy saját állapotaink egy mnemonikus képernyőre vetülnek, és a kontemplációnak, a reflexiónak egy olyan terébe kerülünk, melyet Emilia Persu annak a művésznek a kiteljesedett boldogságával ajánl fel nekünk, aki a művészetet ajándéknak tartja” – írja a művészről Marilena Preda Sânc, a kiállítás kurátora.

A tárlat megnyitóját február 12-én, szerdán 18 órától tartják a csíkszeredai Új Kriterion Galériában (Petőfi u.4.) és március 25-ig lesz megtekinthető.  A galéria nyitvatartási programja: kedd-péntek: 13-17, szombat: 10-14.







EZT OLVASTA MÁR?

X