Licisták vitatják meg Az ember tragédiáját a magyar dráma napján Marosvásárhelyen


-A A+

Drámapedagógiai projekttel ünnepli a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a magyar dráma napját, amely Az ember tragédiája című drámai költemény ősbemutatójának az évfordulója. A hétfői eseményt a Maros-parton szervezik meg.

A színház #edenkert címmel Marosvásárhely diákjait szólítja párbeszédre: az eseményen a társulat tizenöt színésze Madách Imre Az ember tragédiája tizenöt színéből tart vitaindító beszélgetést líceumi diákokkal, melynek része a közös olvasás és a szövegértelmezés is. A színészek és a diákok 15 percet kapnak egy-egy szín ismertetésére, megismerésére és megvitatására, a cél az információk minél pontosabb átadása, a diákok inspirálása, szabad vitára bátorítása.

Az esemény helyszínén a színház Harag György 1975-ös, valamint Anca Bradu 2001-es Az ember tragédiája rendezése archív anyagaiból készült kisebb kiállítással is várja a diákokat.

A Maros-parti eseményt megelőzi Aranka György író, művelődésszervező szobrának megkoszorúzása szeptember 21-én, hétfőn délután 15 órától. A koszorúzáson Dragomán György ünnepi köszöntőjét Somody Hajnal és Bálint Örs színművészek tolmácsolásában hallhatjuk, az eseményen színház küldöttsége mellett művelődési intézmények is részt vesznek. Az #edenkert foglalkozásra ugyanaznap délután 16 órától kerül sor ingyenes belépéssel.








EZT OLVASTA MÁR?

X