Hétvégén három Shakespeare-előadás is megtekinthető online a 7. Interferenciák Fesztiválon


-A A+

Online zajlik a 7. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál, a kolozsvári színház rendezvénye olyan rendezők előadásaival folytatódik, mint Michal Dočekal, Krystian Lupa, Tompa Gábor, Silviu Purcărete, Alexandru Darie, Milo Rau és Leta Popescu. Mint írtuk, az előadások ingyenesen tekinthetőek meg a fesztivál oldalán szereplő program szerint.

A következő három napban a fesztivál mindhárom szekciójából nézhetnek majd előadásokat az érdeklődők. A Horizontok szekcióban két operaelőadás lesz látható, Ivan Acher Sternenhoch című eszperantó nyelven megszólaló operája, Michal Dočekal rendezésében, illetve a Kolozsvári Magyar Opera előadásában Ravel egyfelvonásosai A pásztoróra / A gyermek és a varázslat Tompa Gábor rendezésében. De olyan nemzetközi produkció is szerepel a programban, mint a Milo Rau Oresztész Moszulban – Így készült című dokumentumfilm.A Kolozsvári Állami Magyar Színház két Shakespeare előadása is vetítésre kerül: A velencei kalmár, Tompa Gábor rendezésében és a Julius Caesar, Silviu Purcărete előadása, mindkettő a Horizontok szekcióban, illetve az OFF programban megtekinthető lesz a Lát(hatatlan) című kollázs-előadás, Leta Popescu rendezésében, amely az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál Facebook és Vimeo csatornáján lesz elérhető.Az UTE30 szekcióban az Európai Színházi Unió tagszínházaitól olyan kimagasló előadások lesznek láthatóak ezeken a napokon, mint Alexandru Darie Téli regéje, A játszma vége Krystian Lupa rendezésében, vagy Tompa Gábor Leonce és Léna rendezése.

A fesztivál megvalósulását a Kulturális Minisztérium, Magyarország Kormánya, a Bethlen Gábor Alap, illetve Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa támogatta.
EZT OLVASTA MÁR?

X