Johnny Depp fogja játszani a láthatatlan embert


-A A+

Johnny Depp alakítja a főszerepet A láthatatlan ember című, több mint nyolcvan éves horrorklasszikus új feldolgozásában.

A Universal filmstúdió egy csokorra való klasszikus horrort akar ismét megfilmesíteni: Tom Cruise A múmia új változatához szerződött le, Angelina Jolie-t pedig az 1935-ös Frankenstein menyasszonya nyomán készülő új produkcióhoz akarják megnyerni. Ebbe a sorozatba tartozik A láthatatlan ember is, amelynek főhősét Depp játssza.

H. G. Wells A láthatatlan ember című regénye 1897-ben jelent meg. A történet egy orvostanhallgatóról szól, akin a paranoia és pszichózis tünetei mutatkoznak, miután rájön arra, hogyan válhat láthatatlanná az ember. A Universalnál először 1933-ban készült film a könyvből James Whale rendezésében. A kötésbe csavart menekülő őrültet Claude Rains alakította.

A láthatatlan ember-téma később is sokszor feltűnt a filmvásznon több-kevesebb sikerrel, 1992-ben John Carpenter Chevy Chase-re bízta a Semmit a szemnek című feldolgozás főszerepét, Paul Verhoeven pedig 2000-ben forgatta az Árnyék nélkült Kevin Baconnel.

A Universal új produkciójához Ed Solomont (Man in Black) szerződtették forgatókönyvírónak, azt azonban még nem jelentették be, hogy ki ül a rendezői székbe, és Depp mellett kik lesznek a további szereplők - írta szerdán a The Guardian.

Depp a legtúlfizetettebb sztár címet kapta decemberben a Forbes magazintól, amely felidézte, hogy a színész Mortdecai, Transzcendens és A magányos lovas című filmjei is megbuktak a jegypénztáraknál. Az Oscar-jelölt sztár karrierje azonban elemzők szerint örvendetes fordulatot vett: a Fekete mise című tavaly bemutatott gengszeterfilmben nyújtott játékával ugyanis a kritikusokat és a nézőket is elkápráztatta.








EZT OLVASTA MÁR?

X