Jégkorong Erste Liga: idegenbeli győzelemmel kezdte a rájátszást a Sportklub


-A A+

A gyengén sikerült középszakasz után idegenbeli győzelemmel kezdte a nemzetközi bajnokság rájátszását a székelyföldi alakulat. A kék-fehérek kapott gól nélkül győztek Debrecenben vasárnap este és lépéselőnybe kerültek a párharcban.

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc kiváló hangulatban kezdődött, mindkét felet lelkes szurkolótábor biztatta a Debreceni Jégcsarnokban. A játékosok meghálálták a bizalmat és nagy iramú, igazi rájátszáshoz illő küzdelmet hozott a meccs első húsz perce. A játékban a Sportklub volt kezdeményezőbb, a hatodik percben pedig előnybe is kerültek: Flinta lövésébe Pelley ért bele jó ütemben (0-1). A játékrész második fele inkább a kiállításokról szólt, bár továbbra is többet támadott a csíkszeredai csapat, újabb gólt nem tudtak elérni Jason Morgan tanítványai.

A 34. Percben az ötödik emberelőnyét gólra váltva megduplázta az előnyét a csíki gárda: Kuljash Hetényiről felpattanó korongját Rokaly Szilárd továbbította a hazai hálóba (0-2). Öt perc múlva már hárommal vezetett a Sportklub: egy gyors támadás végén Fodor gészen bravúros mozdulattal továbbította a pakkot a jól érkező Vesutkinnak, aki nem hibázott (0-3).

A záró játékrészben nem tudták megismételni a csapatok az első két harmad jó játékát, sok volt a kiállítás és némi dulakodás is kialakult. Ám mindez nem befolyásolta a Sportklub egyértelmű sikerét. A győzelem értékét emeli, hogy a vendégek több kulcsjátékosukat voltak kénytelenek nélkülözni eltiltás, vagy sérülés miatt. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása 1–0, a Csíkszeredai Sportklub  javára. Folytatás hétfőn 19 órától újra Debrecenben.

Erste Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Debreceni EAC–Csíkszeredai Sportklub 0–3 (0–1, 0–2, 0–0)
Debreceni Jégcsarnok, 550 néző
Gólszerzők: Pelley (6.p.), Rokaly Sz. (35.p.) és Veshutkin (39.p.)
Kapura lövések száma: 23–52
Büntetőpercek: 35, ill. 17 perc
A játéknap másik mérkőzésén:
Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 1–5 (0–2, 1–1, 0–2) Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, az UTE javára.

(Borítókép forrása: DEAC Jégkorong Facebook)








EZT OLVASTA MÁR?

X