Erste Liga: ismét vezet a Csíkszeredai Sportklub


-A A+

Az újra teljes hadrenddel felálló Csíkszeredai Sportklub remek játékkal mindvégig ellenőrzése alatt tartotta a DEAC elleni mérkőzést és megérdemelt győzelmet aratott a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik összecsapásán. A négy győzelemig tartó párharc állása 2-1 a székelyek javára.

A teltházas mérkőzésen a kezdő korongbedobást az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó, Gyurta Dániel végezte el.

Jó iramban kezdték a felek a mérkőzést, az első percekben több veszélyes hazai támadás volt, Hetényinek résen kellett lennie. Arról, hogy ne legyen a hétfői mérkőzéshez hasonló állóháború, Brophey gondoskodott, aki a 4. percben egy szemfüles találattal, remek egyéni megoldásból vezetést szerzett a házigazdáknak. A gól után azonnal megszületett a mérkőzés első kiállítása, Vokla pihenhetett 2 percig. Több veszélyes helyzet is kialakult a debreceni kapu előtt, azonban nem sikerült Hetényit másodjára is legyőzni. Ezután a DEAC is nagyobb iramra kapcsolt, ám Samankov a helyén volt. A harmad végére aztán újabb nagy csíki helyzetek alakultak ki. Biró is közel járt a második gólhoz, míg Becze a kapuvasat lőtte szét az utolsó másodpercekben. 

A második felvonás elején némiképp váratlanul egyenlített a Debrecen, Kuleshov saját kipattanóját ütötte be a tétovázó csíki védők között. Az egyenlítés nem fogta meg a hazaiakat, módszeresen törtek Hetényi kapuja felé, míg a 29. percben Shalla csuklólövése a bal felsőben kötött ki, Hetényi semmit nem láthatott a lövésből. Azonnal növelhette volna előnyét a házigazda, a kéken hatalmas passzal kilépő Beczét cask szabálytalanul tudták megállítani a debreceni védők, a büntetőt azonban a sértett elhibázta. A 32. percben azonban már nem volt kegyelem: Essery kiállítását másodpercek alatt kihasználta a Sportklub, Kulyash elemi erejű lövésével szemben tehetetlen volt Hetényi. A Debrecennek egy hosszúra nyúlt emberelőnyből sem sikerült faragnia hátrányából, egyetlen nagy helyzetüknél Samankov védett bravúrral. A harmad vége ismét a házigazdáké volt, Taratukhin viszont nem tudta betuszkolni a gólvonalon árválkodó korongot.

A harmadik játékrész elejét megpróbálta megnyomni a Debrecen, ezeket a próbálkozásokat azonban könnyedén hárította a hazai védelem, az idő előrehaladtával pedig az ereje is egyre fogyott a három sorral is szívósan küzdő hajdúságiaknak. A hazaiak sok időt töltöttek a támadóharmadban, minden akciót lövéssel próbáltak lezárni és módszeresen pörgették az időt. Izgalmat már cask egy Kuleshov-Rokaly Szilárd ökölpárbaj hozott, a kötelező debreceni kapuslehozatal nem hozott sikert, a Sportklub győzött és visszavette a vezetést a párharcban.

Jason Morgan (Sportklub): Kollektív csapatmunka eredménye a mai győzelem. Nagy öröm, hogy visszatértek sérültjeink, akiknek csatarendbe állítása alapvetően meghatározta a taktikánkat. Tudtuk, hogy ellenfelünk létszámgondokkal küzd, ezt kihasználva remek játékkal és nagyszerű kapusteljesítménnyel rukkoltunk elő, holnap is ezt az arcunkat szeretném látni.
David Musial (DEAC): Megpróbáltunk mindent kihozni a mai meccsből, de a Csíkszeredának olyan hatalmas play-off tapasztalattal rendelkező játékosai vannak, akik egymaguk is képesek mérkőzések eldöntésére. Egy lőtt góllal csak nagyon ritkán lehet meccset nyerni, de holnap is megpróbáljuk legjobbunkat nyújtani és visszavenni a pályaelőnyt.

 Erste Liga, negyeddöntő
    3. mérkőzés:

  • Csíkszeredai Sportklub-DEAC 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1, a Csíkszereda javára.








EZT OLVASTA MÁR?

X