Tenisz: Djokovics bevette Rómát, és 36 Masters-győzelemmel rekorder lett


-A A+

Novak Djokovics két játszmában, 7:5, 6:3-ra legyőzte az argentin Diego Schwartzmant a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna hétfői döntőjében, így életében – rekordot jelentő – 36. alkalommal nyert Masters-versenyt, ezzel maga mögé utasította a 35 elsőségnél járó Rafael Nadalt – írja a Nemzeti Sport.

Djokovics számára remekül indult a nap, hiszen a 287. hetet kezdte meg a világranglista élén, ezzel lehagyta az örökrangsor második helyén Pete Samprast (286), és már csak a rekorder Roger Federer (310) áll előtte.

A római döntő már kevésbé kezdődött ilyen jól a szerb számára, hiszen hamar dupla brékhátrányba került (0:3), ám fordított, és 5:4-nél fogadóként már játszmalabdája volt – ezzel még nem élt, 6:5-nél azonban ismét elvette az argentin adogatását, így egy szettre került élete ötödik római tornagyőzelmétől (7:5).

Djokovics a második felvonásban is elveszítette az első adogatását, de azonnal egyenlített, majd miután 4:3-nál semmire brékelte Schwartzmant, adogatóként lezárta a mérkőzést, amely 1 óra 53 percig tartott.

 

Novak Djokovics ötödször nyerte meg a római 1000-es versenyt, melynek 33 évesen a legidősebb győztese lett az open érában. Minden Masters-tornát figyelembe véve a szerb kiválóság már 36. alkalommal diadalmaskodott, ezzel lehagyta a 35 elsőséget számláló Rafael Nadalt. (Az örökrangsor harmadik helyén Roger Federer áll 28 Masters-sikerrel.)








EZT OLVASTA MÁR?

X