Liga 1: aradi pontszerzés a szakadó szebeni esőben


-A A+

Az első osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának vasárnap kora esti meccsén az UTA 1–1-es döntetlent játszott Nagyszebenben az FC Hermannstadt vendégeként.

A koronavírus-fertőzések, eltiltások és sérülések miatt hét alapemberüket nélkülöző aradiak számára nem indult jól a meccs, hiszen a szebeniek már a meccs elején szöglethez jutottak, a beívelt labdát pedig Bright Addae olyan jól fejelte meg szorult helyzetben, hogy az a jobb oldali kapufáról a gólvonalon túlról pattant.

Szünetig sok érdemleges esemény nem történt, küzdelmes mezőnyjáték zajlott szászföldi csapat és az újonc aradi egylet között.

Térfélcsere után határozottabban léptek pályára Bálint László vezetőedző tanítványai: az UTA többet birtokolta a labdát, a ritka szebeni akciókat meghiúsította, próbált támadást építeni, de a szakadó esőben felázott pálya nem kedvezett a kombinatív játéknak. 

A vendégek számára a várva várt egyenlítés negyed órával a lefújás előtt jött el, amikor is szabadrúgáshoz jutottak a szebeni kaputól 18-19 méterre, és Hora a sorfal felett remekül csavarta a labdát a kapu bal oldalába. Ezt követően a Hermannstadt megpróbált magasabb fokozatba kapcsolni, de nem jött össze a győztes gól, így végül is igazságos döntetlen született.A következő fordulóban az UTA a Chindiát látja vendégül, a Hermannstadt pedig a FCSB vendége lesz.

Liga 1, a 7. forduló: FC Hermannstadt–UTA 1–1, gólszerzők: Bright Addae (5.), illetve Hora (75.).
További eredmények:
Kolozsvári CFR–FC Botoşani 2–1
FC Argeş–Astra Giurgiu 1–0
Chindia Târgoviște–Medgyesi Gaz Metan 1–0
Poli Iași–Sepsi OSK 1–4
Dinamo–Universitatea Craiova 0–1
FC Voluntari–Viitorul (hétfő, 18.00)
Academica Clinceni–FCSB (hétfő, 21.00)








EZT OLVASTA MÁR?

X