Kihirdette a magyar válogatott keretét a novemberi meccsekre Marco Rossi


-A A+

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány kihirdette az izlandiak elleni Eb-pótselejtezőre, és a szerbek, valamint a törökök elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét.

A magyar válogatott az októberi idegenbeli mérkőzésein a várakozások fölött szerepelt, a bolgárok 3–1-es legyőzése után nyerni tudott Szerbiában, Oroszországban pedig döntetlent ért el. A csapat ezzel egyetlen győzelemre került a jövő évi, részben magyarországi rendezésű Európa-bajnokságon való részvételtől: november 12-én Izlandot kell legyőznie a Puskás Arénában a kijutáshoz.

Az Eb-pótselejtező után két Nemzetek Ligája-összecsapás következik (15-én Szerbiát, 18-án Törökországot fogadják), és az eddigi jó eredményeknek köszönhetően (négy mérkőzést követően hét ponttal a második helyen áll Magyarország a csoportban) akár még a csoportelsőség elérésére is esély lehet.

 

„Három olyan mérkőzés áll előttünk, amelyek óriási hatással lesznek a válogatott jövőjére – mondta a kerethirdetést követően Marco Rossi. – A legfontosabb természetesen az első mérkőzés Izland ellen, hiszen ha azt megnyerjük, akkor résztvevői leszünk a jövő évi Európa-bajnokságnak, melynek Budapest is házigazdája. Ugyanakkor a két Nemzetek Ligája-mérkőzés is nagyon fontos, mivel a csoportban elért eredményeink határozzák meg, hogy a következő kiírásban hova kerülünk, kikkel sorsolhatnak össze bennünket. A célunk természetesen mindhárom mérkőzésen a győzelem megszerzése, de a legfontosabb, hogy a csapat mindent kiadjon magából, és felvegye a versenyt a riválisokkal, köztük olyan ellenféllel szemben is, mint a Nemzetek Ligájában az A-ligában szereplő Izland. A szeptemberi és októberi meccseken a mutatott játék és a hozzáállás területén is pozitív tapasztaltokkal gazdagodtunk, ez reménykeltő a novemberi mérkőzések előtt. Hiszem, hogy csakis a megfelelő hozzáállással tudunk eredményeket elérni.”

Marco Rossi szövetségi kapitánynak nem volt oka a változtatásra az októberi kerethez képest, nagyrészt ugyanazokra a futballistákra számít, mint egy hónapja. Visszatér ugyanakkor a csapatba a két horvátországi légiós, Kleinheisler László és Gyurcsó Ádám, akik hosszabb kihagyást követően léphetnek ismét pályára válogatott mezben.

„Huszonhét fős a keretünk, hiszen ezúttal ismét három mérkőzést játszunk hat nap alatt, amiről az októberi tapasztalataink alapján pontosan tudjuk, mekkora megterhelést jelent. A keret összeállításánál az volt a célunk, hogy azok kapjanak ismét lehetőséget, akik az októberi mérkőzéseken bizonyítottak, hiszen mindannyian megérdemlik az újabb lehetőséget. Ahol plusz játékosokra volt szükségünk, ott is ismerős arcok mellett tettük le a voksunkat, hiszen fontos, hogy ne most kísérletezzünk új játékosokkal, mivel nagy céljaink és nehéz feladataink vannak. A felépült játékosok visszakerültek a keretbe, illetve Kleinheisler és Gyurcsó is újra velünk lesznek” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Marco Rossi az izlandiakról szólva elmondta: fizikailag nagyon erős csapattal mérkőznek meg az Európa-bajnoki részvételért, amely nagyon kevés teret hagy ellenfelének a támadásokra, viszont kiválóan kontrázik, és maximálisan kihasználja, ha ellenfele területet enged neki. Gylfi Sigurðsson kulcsembere a csapatnak, ő több poszton is remek teljesítményre képes, és mindkét lábbal nagyszerűen lő. A csatársorban Alfreð Finnbogason és Jóhann Berg Guðmundsson is rendkívül veszélyes játékos, kulcsfontosságú, hogy a széleken nem szabad területet hagyni előttük.

(A nyitóképen Marco Rossi szövetségi kapitány | Fotó: mlsz.hu)
EZT OLVASTA MÁR?

X