Nemzetek Ligája: jövőre a nagyágyúk között szerepel a magyar válogatott


-A A+

Szerda este is folytatódott a magyar labdarúgó válogatott pompás őszi sorozata, a koronavírus miatt továbbra is karanténban levő Marco Rossi tanítványai 2-0-ra legyőzték Törökországot a Nemzetek Ligájában, amivel megnyerték a B-divíziót és feljutottak a nagyágyúk közé.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata Sigér Dávid találatával szerzett vezetést az 57. percben, a végeredményt pedig a csereként beálló Varga Kevin állította be a hosszabbításban. Mindkét gólszerzőnek ez volt az első találata a címeres mezben.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 6. (utolsó) forduló:
Magyarország-Törökország 2-0 (0-0)
Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)
    gólszerzők: Sigér (57.), Varga (95.)
    sárga lap: Cseri (53.), Dibusz (77.), Holender (78.), Gyurcsó (91.), illetve Tekdemir (48.)
Magyarország: Dibusz - Fiola, Lang, Szalai A. - Nego (Botka, 89.), Nagy, Sigér, Hangya (Holender, 75.) - Kalmár (Cseri, a szünetben) - Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga, a szünetben)
Törökország: Günök - Sangare, Demiral, Ozan Kabak, Erkin - Tufan (Özcan, 71.), Tekdemir (Ayhan, 88.) - Can Kahveci (Yazici, 55.), Calhanoglu, Karaman - Tosun (Türüc, 71.)

Bár a csapatok üres lelátók előtt vonultak a játéktérre, az egyik kapu mögötti szektor tetejére - ugyanúgy, ahogy az előző két mérkőzésen - két magyar zászló közé a Szózat első két sorát feszítették ki a Puskás Arénában, amely kívülről a magyar nemzeti színekben pompázott a fényfestéstől.

A törökök agresszív letámadással kezdték a mérkőzést, de Dibusznak csak egy távoli szabadrúgást kellett hárítania, majd hamar kiegyenlítetté vált a játék. A magyaroknak volt néhány tetszetős akciója, ám a befejezések nem sikerültek. A 25. perctől feljebb tolták a védekezésüket a vendégek, ez pedig nem ízlett a magyar válogatottnak, amely ekkor nem tudta hosszabb ideig megtartani a labdát. A védelem viszont stabil volt, Dibusznak így csak egyszer kellett nagyot védenie a szünetig, igaz, egy ízben Tufan ziccerben nem találta el a labdát egy bal oldali beadást követően.

A csoport másik mérkőzésén már a szünetben négygólos hátrányban voltak az oroszok, így a magyaroknak a döntetlen is elég volt a csoportelsőséghez, a szünetben végrehajtott kettős csere pedig jót tett a hazai csapatnak, amely első komoly helyzetét gólra váltotta. Az 57. percben Varga Kevin 13 méteres lövését Günök a jobb kapufára tolta, a kipattanót viszont Sigér Dávid közelről az üres kapuba passzolta egy török védő szorításában (1-0).

A magyar vezetés megtörte a törökök lendületét, így a védelemnek nem kellett nagy rohamokat átvészelnie, biztosan tartotta a meccs lefújásáig a minimális előnyt. A hosszabbításban a teljesen kitámadó törököket még Varga Kevin büntette meg, végleg eldöntve az összecsapást.

A jövő évi Európa-bajnokságra kijutott magyarok, akik immár hat találkozó óta veretlenek, a csoportelsőséggel feljutottak a Nemzetek Ligája élvonalába, egyúttal akár világbajnoki pótselejtezős helyhez is juthatnak, de ez csak a vb-selejtezők jövő novemberi zárásakor derül ki.

Nemzetek Ligája, 6. forduló

  • Magyarország-Törökország 2-0
  • Szerbia-Oroszország 5-0
A B-divízió 3. csoportjának végeredménye 
1. Magyarország    6 3 2 1 7–4 +3  11
2. Oroszország       6 2 2 2 9–12 –3  8
3. Szerbia               6 1 3 2 9–7 +2  6
4. Törökország       6 1 3 2 6–8 –2  6

(A két gólszerző, Varga Kevin és Sigér Dávid ünnepel | Címlapi fotó forrása: MTI)
EZT OLVASTA MÁR?

X