BL: a Barcelona ellen játssza utolsó hazai meccsét a Ferencváros


-A A+

Az FC Barcelona ellen játssza utolsó hazai csoportmérkőzését a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a magyar bajnokcsapat szerda este a Puskás Arénában fogadja a már biztos továbbjutó, százszázalékos katalánokat.

Szerhij Rebrov együttese az előző körben néhány pillanatra volt attól, hogy nagy bravúrt érjen el az olasz bajnok Juventus otthonában, de Alvaro Morata 92. percben fejelt góljával végül a torinóiak diadalmaskodtak 2-1-re.

A két csapat a csoportküzdelmek nyitófordulójában a Camp Nou Stadionban találkozott egymással, akkor kiválóan kezdett a Ferencváros, amely Tokmac Nguen révén egy lesgólt szerzett, majd Isael lőtt kapufát. Ezt követően azonban a Barca érvényesítette a papírformát, a félidőben Lionel Messi és Ansu Fati góljával vezetett, majd Philippe Coutinho révén növelte előnyét, végül a hajrában Gerard Piqué kiállítását követően - ami után Ihor Haratin talált be büntetőből - emberhátrányban is még két gólt szerezve aratott magabiztos, 5-1-es győzelmet.

A szerdai összecsapáson is a Barcelona a favorit, ugyanakkor Ronald Koeman együtteséből rengetegen hiányoznak majd sérülés miatt. Legutóbb, az Osasuna ellen 4-0-ra megnyert bajnokin Clément Lenglet szenvedett bokasérülést, és csatlakozott a maródiakhoz, Gerard Piquéhez, Sergi Robertóhoz, Ansu Fatihoz és Sergio Busquetshez.

Messi el se utazott Budapestre 

Legnagyobb sztárja, a hatszoros aranylabdás Lionel Messi nélkül érkezett Budapestre az FC Barcelona. Ronald Koeman, az együttes vezetőedzője kedden, a még Barcelonában tartott online sajtótájékoztatóján elmondta, ahogyan legutóbb a Dinamo Kijev ellen, úgy most is pihenteti a 33 éves szupersztárt. Messi mellett egyébként az első számú kapus, a német Marc-André ter Stegen, illetve a brazil játékmester, Philippe Coutinho sincs ott a Barca utazó keretében.

 

A holland szakvezető elmondta, a legfontosabb a múlt heti, Dinamo Kijev elleni összecsapás volt, ahol a gárda biztosította a helyét a legjobb 16 között, ugyanakkor most is győzni szeretne együttesével, amelyben több olyan játékos is pályára léphet, aki eddig nem kapott sok lehetőséget. Hozzátette, nagyon fontos ezeknek a fiatal futballistáknak a szerepeltetése is, hiszen kiváló labdarúgókról van szó, akik az edzéseken hétről hétre bizonyítják tehetségüket és hosszú távon akár a klub jövőjét is jelenthetik.

A spanyol újságírókat sokkal inkább érdekelték a lehetséges januári igazolások, vagy éppen Lionel Messi Diego Maradonára emlékező gólöröme, mint a Ferencváros elleni találkozó, ugyanakkor a magyar sajtó érdeklődésére Koeman szólt néhány szót a mérkőzésről is. "Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Ferencvárosnak gyors és jó játékosai vannak, akik képesek lehetnek bármikor meglepni minket. Ez a találkozó nagyon fontos lesz a Ferencvárosnak is, amely a Juventus ellen az utolsó pillanatig harcban volt a döntetlenért, nagyot harcoltak Torinóban" - mondta a tréner, aki szerint a zöld-fehérek labdarúgói többször is bizonyították már a sorozatban, milyen jó a hozzáállásuk, így például a Dinamo Kijev elleni mérkőzésen, amelyen kétgólos hátrányból mentettek pontot.

A Fradi továbbjutási esélyei mindenképpen életben maradnak

Az biztos, hogy bármilyen eredmény is születik a Puskás Arénában, illetve Torinóban, a Juventus-Dinamo Kijev összecsapáson, a negyed évszázad után újra BL-résztvevő Ferencvárosnak a jövő heti utolsó fordulóban, az ukrán fővárosban esélye lesz megszerezni a csoport harmadik helyét, amellyel tavasszal az Európa-liga legjobb 32 együttese között folytathatná nemzetközi szereplését.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X