Jégkorong: vereséggel tért vissza a Csíkszeredai Sportklub


-A A+

Közel két hónap kihagyás után hazai vereséggel szállt be újra a magyar-román jégkorongbajnokság, az Erste Liga küzdelmeibe a Csíkszeredai Sportklub. A jobb formában játszó DEAC magabiztosan vitte el a három pontot Csíkszeredából.

Meglátszott a Sportklub játékosain az elmúlt hetek meccshiánya, nehezen lendültek bele a székelyföldiek és már a mérkőzés elején hátrányba kerültek. Előbb Kuljash korai kiállítása nehezítette a Sportklub dolgát, majd a 3. percben érkezett az első debreceni gól is Adorján hálójába (0-1). Kiss Patrik találata után sem változott jelentősen a játék képe, a Debrecen többet kezdeményezett, a hazaiak kevésbé tudtak építkezni. A harmad vége előtt kettőre növelte előnyét a vendégcsapat, Kozma Ferenc volt eredményes (0-2).

Igyekezett felpörgetni a játékot a második játékrészben a Sportklub, aminek tíz percnyi játékot követően meg is lett az eredménye, Tousignant találatával zárkóztak a hazaiak (1-2).  Nem tartott sokáig a csíki öröm, Hári a 37. perc elején visszaállította a kétgólos különbséget (1-3).

Harcos csíki csapat érkezett ki a záró harmadra azonban sok volt a pontatlanság a kékek játékában, az igyekezet nem párosult eredményességgel. Sőt, az 53. percben Daleczky találatával már hárommal vezettek a hajdúságiak (1-4). A Sportklub új szerzeménye, az amerikai Combs három perc múlva szép góllal mutatkozott be, amivel kettőre csökkentette a székelyföldiek hátrányát (2-4). Ennél közelebb azonban nem tudtak kerülni Beczéék, Adorján az 57. percben lekorcsolyázott, ám ebből is a DEAC jött ki jobban: Filbrandt a saját harmadából lőtt az üresen maradt hazai kapuba beállítva ezzel az 5–2-es végeredményt.

Kecskeméti Áron-DEAC
Nem volt egyszerű helyzetben a Csíkszereda ez látszott az első tíz percben, hiszen nem lehetett egyszerű visszatérni két hónap után a játékba, de úgy gondolom, hogy tíz perc után fej-fej melletti küzdelem volt a jégen. Szerencsére nagy kapus támogatást kaptunk hátulról, de összességében a csapatmunkának az eredménye volt a mai mérkőzés.
Jason Morgan-Sportklub
Egyértelműen nehéz volt számunkra a kezdés, hiszen két hónap után kellett vissza állni a játékba. Érződött, hogy az ellenfélnek nagyobb volt a sebessége, egy lépéssel előttünk jártak, volt jó pár gólszerzési lehetőségünk, de olyankor a kapusuk, aki nagyszerűen védett, segített rajtuk.

Este Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 2–5 (0–2, 1–1, 1–2)
Gólszerzők: Tousignant (31.p.), Combs (56.p.), ill. Kiss P. (3.p.), Kozma (18.p.), Hári (37.p.), Daleczky (53.p.), Filbrandt (57.p.)
Kapura lövések száma: 38–31
Kiállításpercek: 6, ill. 8 perc
 

(Borítókép: Csíkszeredai Sportklub|Pál Zoltán)








EZT OLVASTA MÁR?

X