Vb-selejtező: az angolok lefejelték ősi riválisukat


-A A+

Újabb fejezetéhez érkezett a labdarúgás legpatinásabb nemzetközi ütközete, a péntek esti angol-skót vb-selejtezőn a házigazdák győztek, meggyőző különbséggel.

A londoni Wembley Stadionban az angolok három fejesgólt szereztek, előbb Sturridge, majd a második 45 perc során Lalana és Cahill vette be Gordon kapuját. Az F-csoport egy másik mérkőzésén Szlovénia válogatottja Máltán nyert egy szerény góllal, míg a szlovákok kiütötték a litvánokat Nagyszombaton.

Az A-csoport párizsi meccsén Forsberg ravasz szabadrúgásával a svédek kerültek előnybe az 55. percben, de a franciák Pogba fejesével azonnal válaszoltak. Nem sokkal később Payet, kihasználva a svéd kapus és a védelem megingását, győztes gólt rúgott.

A San Marinóban vendégeskedő németeknél két új ember, Benjamin Henrichs és Serge Gnabry is a kezdőcsapatba került, utóbbi mesterhármassal mutatkozott be a válogatottban. Joachim Löw labdarúgói végül nyolc gólnál álltak le. A negyedik fordulóig veretlen Azerbajdzsán Észak-Írországban nem tudta folytatni remek sorozatát, Laffertyék fölényes sikert arattak. Szorosnak ígérkezett cseh–norvég párharc, itt egy gól döntött a házigazdák javára.

A román érdekeltségű E-csoport eseményeiről itt számoltunk be.

Labdarúgó vb-selejtező, pénteki eredmények

A-csoport
Franciaország–Svédország 2–1

C-csoport
Csehország–Norvégia 2–1
Észak-Írország–Azerbajdzsán 4–0
San Marino–Németország 0–8

E-csoport
Örményország–Montenegró 3–2
Dánia–Kazahsztán 4–1
Románia–Lengyelország 0–3

F-csoport
Anglia–Skócia 3–0
Málta–Szlovénia 0–1
Szlovákia–Litvánia 4–0








EZT OLVASTA MÁR?

X