Hargita megye: súlyosan megsérült egy juhász a vasárnapi medvetámadás következtében


-A A+

Megtámadott a medve egy 22 éves fiatalembert egy kászoni esztenán vasárnap reggel – az esetről Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke számolt be a Facebook-oldalán.

A tanácselnök az írta, hogy az állat az áldozat combját és bokáját marta meg, „sajnos a bokájából egy darabot ki is harapott”. A sebesültet a csíkszeredai Hargita Megyei Sürgősségi Kórházba szállították, ahol megműtötték.

Borboly Csaba kérte a lakosságot, hogy a vadkárokat és a medve jelenlétét is jelentsék be, azok is, akiknek kárt nem okoz, mert az illetékes vadásztársulat másként nem intézkedhet az elszállítást vagy a kilövést illetően.

Sajnos újabb medve támadás Hargita megyében! Egy 22 éves férfit támadott meg a medve, az egyik kászoni esztenán ma...

Közzétette: Borboly Csaba – 2020. augusztus 16., vasárnap

 

Az önkormányzati vezető bejegyzésében nehezményezte, hogy az országos hatóságok még mindig nem nyújtottak segítséget a medveprobléma megoldására a helybélieknek. „Továbbra is magunkra vagyunk maradva, és együtt kell keressük az eseti megoldást, hisz Bukarest struccpolitikát játszik, habár tudjuk jól, Brüsszel nem ezt kéri Románia Kormányától” – írta.

„Ma kértem a község polgármesterét, illetve a vadásztársulás képviselőit a veszélyes medve ügyében állítsák össze kivonási/elhelyezési kérelmet. A polgármester csak segíteni tud, de a vadásztársuláshoz eljuttatott minden további bizonyíték, ami ennek a medvének az eddigi veszélyességét is igazolja, az a vadásztársulás számára döntő bizonyítékként minősülhet. Kérem a lakosságot, az állattulajdonosokat, hogy tegyenek bejelentést, kárjelentést” – fogalmazott Borboly Csaba.

(A nyitókép illusztráció)








EZT OLVASTA MÁR?

X