Szexuális zaklatással vádolnak egy volt sepsiszentgyörgyi intézményvezetőt


-A A+

Szexuális zaklatás és erőszak vádjával indítottak eljárást egy volt sepsiszentgyörgyi intézményvezető ellen. A Kovászna megyei ügyészség szerdai tájékoztatása szerint lezárták a nyomozást és vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy sepsiszentgyörgyi intézmény vezetőjeként visszaélt hatalmával és három beosztottját szexuálisan zaklatta, illetve egyik alkalmazottját nemi aktusra is kényszerítette.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2015 és 2018 között szexuálisan zaklatta három beosztottját, míg 2018. október 11-én igazgatói irodájában erőszakosan közeledett egyik alkalmazottjához, és többször is nemi aktust létesített vele. A vádirat szerint, amikor a beosztottak panaszt tettek az intézményvezető ellen, a férfi fenyegetéssel próbálta rávenni őket, hogy vonják vissza ellene szóló nyilatkozatukat.

A Kovászna megyei törvényszéki ügyészség szerint az illető ellen szexuális célzatú hatalommal való folyamatos visszaélés, nemi erőszak és nyilatkozatok befolyásolása vádjával indítottak bűnvádi eljárást. Az ügyet a sepsiszentgyörgyi törvényszék tárgyalja.

Az ügyészség közleményében nem nevezi meg sem az érintett sepsiszentgyörgyi intézményt, sem a megvádolt igazgatót. Ám az eset feltehetően összefüggésben van azzal, hogy tavaly fegyelmi vétségek miatt menesztették a sepsiszentgyörgyi önkormányzat szociális irodáját több mint 20 évig vezető igazgatót, aki ellen beosztottjai tettek panaszt szexuális zaklatás vádjával, és a rendőrség korábban megerősítette, hogy nyomozás folyik ellene.








EZT OLVASTA MÁR?

X