FRISSÍTVE – „Megnyerte” a választást a halott polgármesterjelölt egy Olt megyei községben


-A A+

FRISSÍTVE: Nagy népszerűségnek örvendett az Olt megyei Deveselu községben a harmadik mandátumára pályázó Ion Aliman polgármester, ezért sokan rá szavaztak a vasárnapi helyhatósági választásokon – csakhogy az elöljáró már nem él. FRISSÍTÉS: A leadott érvényes szavazatok nagy többségét az elhunyt jelölt kapta, így meg kell ismételni a választást.

A rakétaelhárító bázisnak helyet adó község polgármestere szeptember 17-én hunyt el, a hivatalos orvosi jelentés szerint a koronavírus okozta szövődmények miatt. Mivel a szavazólapokat addigra kinyomtatták, a neve szerepelt a cédulán – és sokan rá is nyomták a pecsétet.

A Digi24 televízió helyszíni riportjában a helybeliek azt mondták, hogy az iránta való tiszteletből szavaztak rá, mert „jó ember és jó polgármester volt”, aki „sokat tett a közösségért”, és ő „megőrzik emlékezetükben”.

 

FRISSÍTÉS: A Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjeként „induló” Aliman a leadott érvényes szavazatok több mint felét kapta meg (az 1600-ból 1020-at), így elvileg ő nyert, de mivel nincs már életben, a polgármester-választást meg kell majd ismételni.

A helyhatósági választásokról szóló hírfolyamunkat itt olvashatja. 

(A nyitóképen az elhunyt polgármester plakátja | Fotó: digi24.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X