Megöltek a méhek két férfit Buzău megyében


-A A+

Halálra csíptek két méhészt szombaton a méheik, amikor a kaptárokat lerakodták a teherautójukról Buzău megyében. Társuk anafilaxiás sokkal került kórházba.

A három méhész Cernăteşti-re érkezett szombat reggel egy személygépkocsival és egy kamionnal, mert ezen a vidéken nagyon sok az akác. Miközben lepakolták teherautójukról a kaptárokat, a méhek rájuk támadtak. Egyiküket a kamion mellett találták meg holtan, a másikat 500 méterrel odébb, a személygépkocsi mellett.

Az történhetett, hogy utóbbi férfi az autóba ülve akart elmenekülni a helyszínről. A méhraj azonban követte a gépkocsit, amit a sofőr nem vett észre, így amikor 500 méter megtétele után megállt és óvatlanul kiszállt, és őt is megölték a rendkívül agresszív rovarok. A harmadik méhész allergiás rohamokkal, anafilaxiás sokkal került kórházba. Állapotát sikerült stabilizálni.

Cernăţeşti polgármestere, Petrică Mîrza a sajtónak elmondta, a méhek agresszivitását a nagy meleg okozhatta. A méhészek egy fóliával letakarva szállították a kaptárokat, ráadásul útjavítási munkálatok miatt rengeteget kellett várakozniuk a hőségben a mărăcineni-i hídnál.

A csendőrség elkerítette a környéket, hogy biztosítsa a lakosság védelmét. Buzău megye prefektusa, Carmen-Adriana Ichim tájékoztatása szerint a kaptárokat végül sikerült visszahelyezni a gépkocsira méhészek segítségével, és a rovarok lecsillapodtak.








EZT OLVASTA MÁR?

X