FRISSÍTVE - Hazudott határátlépéskor a koronavírussal fertőzött Bihar megyei nő


-A A+

FRISSÍTVE : Egy 49 éves, Olaszországból hazatért nő az első Bihar megyei fertőzött.

A nő március 10-én tért haza Olaszországból, otthonában volt karanténban, a Covid-19-es koronavírus- tesztje pénteken este lett pozitív, tájékozatott a Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). A nőt a kolozsvári karanténközpontba szállítják, az esetről további tájékoztatást ígértek.

Bihar megyében jelenleg 60-an vannak vesztegzár alatt, 17-en pedig kórházban, az elmúlt 24 órában az egy pozitív teszteredmény mellett öt negatív teszt is visszaérkezett. Otthoni elkülönítésben 269-en vannak, 154-en az általuk kitöltött kérdőívek nyomán, 115-en az ő hozzátartozóik.

FRISSÍTÉS:  a Bihar megyei közegészségügyi igazgatóság tájékoztatása szerint hazudott határátlépéskor a 49 éves nagyváradi nő, nem mondta el, hogy Olaszországból érkezett, és így kérdőívet se töltött ki.

A nő március 12-én, csütörtökön fordult háziorvosához és a DSP-hez, elmondása szerint családtagjaival otthon tartózkodott hazaérkezése óta. A nő egyelőre tünetmentes, a Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház fertőző osztályára vitték be. Mint a járványügyi vizsgálatból már március 12-én kiderült, a váradi nő kapcsolatban volt a kolozsvári koronavírussal fertőzött asszonnyal.

A váradi nő három családtagjával került kapcsolatba, egyelőre mindannyian tünetmentesek, tőlük ma vettek mintát, hogy teszteljék a Covid-19-es koronavírusra, de tovább vizsgálják, hogy az országba érkezése és kórházba szállítása között eltelt időben kivel kerülhetett még kapcsolatba.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.







EZT OLVASTA MÁR?

X