Mutatjuk megyékre lebontva a koronavírusos fertőzések számát


-A A+

Szombatig 97 személynél igazolták a vizsgálatok a koronavírus jelenlétét, közülük hatot gyógyultnak nyilvánítottak. Valamennyi fertőzöttnek jó az állapota, kivéve a Victor Babeş kórházban kezelt férfit, akinél szövődmények léptek fel, de az ő állapota is javult már - tájékoztat a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU).

A fertőzötteket a bukaresti, a iaşi-i, a kolozsvári, a craiovai, a temesvári és a konstancai központokban kezelik. A megfertőződöttek megyék szerinti eloszlása a következő: Bukarest (31), Temes (11), Hunyad (11), Konstanca (5), Iaşi (5), Krassó-Szörény (4), Kovászna (4), Dolj (3), Brassó (2), Mehedinţi (2), Maros (2), Gorj (2), Kolozs (2), Neamţ (2), Olt (2), Bákó (1), Bihar (1), Buzău (1), Galac (1), Máramaros (1), Prahova (1), Suceava (1), Vrancea (1) és Ilfov (1).

Az ország területén jelenleg 2372 személy van intézményes karanténban, további 14 049-et lakhelyükön különítettek el. A DSU adatai szerint pénteken 1453 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívószámra a koronavírussal kapcsolatban. A lakosság tájékoztatására szolgáló 0800.800.358-as zöldszámra 6515 hívás futott be a pénteki nap folyamán. A hatóságok továbbra is hangsúlyozzák a hivatalos forrásokból való tájékozódás fontosságát.

A hatóságok 33 ügyben 42 személy ellen indítottak eljárást a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt. A DSU kiemeli, európai viszonylatban Románia a legkevésbé érintett országok közé sorolható. Európában összesen 28.297 esetről érkezett jelentés március 13-áig. A legtöbb koronavírusos beteg Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Dániában és az Egyesült Királyságban van.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja







EZT OLVASTA MÁR?

X