Ötórás a várakozási idő a nagylaki autópálya-határátkelő belépő oldalán


-A A+

Hétfőn dél körül legalább öt órát kell várakozniuk a határnál azoknak, akik a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőnél akarnak belépni Romániába.

Az Arad megyei határrendészet szerint az okozza a nagy torlódást, hogy Magyarország csak éjszaka nyitja meg a humanitárius folyosót az országot átutazó külföldi állampolgárok előtt, és hétfő reggelre több ezer személy érkezett a magyar–román határhoz.

Nyolc sávon fogadják az országba belépőket, és továbbra is zajlik az egészségügyi ellenőrzés a koronavírus terjedésének visszaszorítása érdekében – nyilatkozta Filip Ionuţ Matei, az Arad megyei határrendészet szóvivője.

Vasárnap reggel 8 óra és hétfő reggel 8 óra között 5900 személy és 2300 jármű érkezett Romániába a nagylaki autópálya-határátkelőn keresztül. A nagylaki közúti határátkelőnél csupán 30 perc a várakozási idő, ott egy sávon zajlik az ellenőrzés.

A koronavírus-járvány miatt romániai vendégmunkások tízezrei „menekültek” haza külföldről, a közúton érkezők főleg az Arad megyei Nagylaknál lépnek be az országba. Magyarország március 18-án lezárta határait a külföldi személyforgalom előtt, de a román külügyminisztérium kérésére megnyitott egy humanitárius folyosót, amelyen a külföldön rekedt román állampolgárok hazautazhatnak, egy előre meghatározott időben és kijelölt útvonalon.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.







EZT OLVASTA MÁR?

X