Koronavírus: az egészségügyi miniszter elégedett volt azzal, amit Kolozsváron látott


-A A+

A húsvéti ünnepek után felülvizsgálják a koronavírus-járvány helyzetét, addig az ez idáig elrendelt intézkedések maradnak érvényben – nyilatkozta szerdán Kolozsváron Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

A tárcavezető azt mondta, a húsvéti ünnepek után 7-10 nappal ismét kiértékelik a járvány alakulását, addig továbbra is prioritás marad a védőfelszerelések beszerzése, illetve a társadalmi távolságtartásra és az elkülönítésre vonatkozó intézkedések betartatása. A miniszter szerint a hét folyamán megérkezik harminc darab lélegeztetőgép a Románia által megrendelt kétszázból. 

Nelu Tătaru szerdán a Kolozs megyei kórházak menedzsereivel, a megyei egészségügyi igazgatóság, valamint az egészségbiztosítási pénztár vezetőségével egyezetett a prefektúra székhelyén. A helyi sajtó beszámolója szerint a szaktárca vezetője elégedett volt a járványhelyzet kezelésével, úgy véli, Kolozsvár példaként állhat más városok előtt. 

Elmondta, Kolozsváron napi ezer koronavírus-tesztelésre van kapacitás, így kilátásba helyezte, hogy más, környező városokban vett mintákat is itt teszteljenek – például Déva, Suceava. A Stratégiai Kommunikációs Csoport szerdai összesítése szerint Kolozs megyében ezidáig 129 koronavírus-fertőzést igazoltak. 

A miniszter a szerdai nap folyamán Déván is járt, Kolozsvárról pedig Nagyszebenbe utazott. 

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.







EZT OLVASTA MÁR?

X