Koronavírus: három halálesetet jelentettek csütörtökön Bihar megyében


-A A+

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint három újabb Bihar megyei áldozata van a koronavírus-járványnak, a megyében velük együtt eddig hatan vesztették életüket

Mindhárom Bihar megyei elhunyt férfi, és a jelentés szerint mindhárman április 15-én vesztették életüket. Az országos adatatok szerint ők járvány 379., 380. és 381. áldozata.

Az egyik áldozat egy 49 éves férfi, nála közlés szerint március 30-án jelentkezett a betegség, április 2-án került a Nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház intenzív osztályára, majd átszállították az Élesdi Városi Kórházba. Ez utóbbi információ megkérdőjelezhető, tekintve, hogy Bihar megyében csak a Curteanu-kórházban kezelik a koronavírusos-betegeket. A férfitől – aki krónikus légzéselégtelenségben és tüdőfibrózisban is szenvedett – április 2-án vettek mintát, ugyanaznap lett pozitív a koronavírus-tesztje.

A második elhunyt 76 éves volt, nála március 28-án jelentkeztek a tünetek, és április elsején került a nagyváradi kórház intenzív osztályára. Ugyanaznap lett pozitív a tesztje, egy másik igazolt esettel volt kapcsolata. Többek között magas vérnyomástól és II. típusú cukorbetegségtől is szenvedett.

A harmadik elhunyt férfi 66 éves volt, nála április 3-án jelentkezett a betegség, és 7-én került a városi kórház intenzív osztályára. Teszteredménye április 8-án lett pozitív, társult betegségei a magas vérnyomás, a krónikus légzési elégtelenség és szélütés voltak. Két ismert esettel is kapcsolatba került.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.







EZT OLVASTA MÁR?

X