FRISSÍTVE - Tűz ütött ki a Piatra Neamț-i kórház intenzív osztályán, egyre több a halott


-A A+

TÍz beteg életét vesztette szombat este, heten – köztük az ügyeletes orvos – válságos állapotba kerültek miután tűz ütött ki a Piatra Neamț-i Megyei Kórház intenzív osztályán. A két kórteremben Covid-19-betegeket kezeltek, az elhunyt páciensek lélegeztetőgépen voltak. A tüzet rövidzárlat okozhatta. Az egészségügyi miniszter a helyszínre sietett, az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik. Cikkünk folyamatosan frissül.

23:02
Az ügyeletes orvos magánál van

Az intenzív osztály ügyeletes orvosa testfelületének 40 százalékán szenvedett égési sérüléseket, jelenleg magánál van – nyilatkozta Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, aki időközben megérkezett Piatra Neamțra. Közlése szerint az orvost előbb Iași-ba, onnan pedig Bukarestbe, a Floreasca Kórházba szállítják. A miniszter közölte azt is, hogy a tűzben megsérült a kórház egészségügyi személyzetének további három tagja is, ám egyikük sem súlyosan. (HotNews)

22:48
Semmit sem kíméltek a lángok az intenzív osztályon
 

Fotókat tett közzé szombat este egy helyi televízió a helyszínről az intenzív osztályán történt tűzeset után. A felvételeken látható, hogy az osztály két kórtermében semmit sem kíméltek a lángok, az ágyak is megégtek. A kórtermeket egyelőre lezárták, amíg megérkeznek a vizsgálatot lefolytató bukaresti ügyészek.

‼IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE! Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț...

Közzétette: Exploziv TV Neamt – 2020. november 14., szombat
22:31
Tizenkettőre nőtt a halottak száma

Tizenkettőre nőtt a tűzeset halottainak száma: két beteg belehalt az égési sérüléseibe, még mielőtt egy iași-i kórházba szállították volna őket – közölte a Piatra Neamţ-i kórház.(G4media)

22:19

A bukaresti Floreasca Kórházba szállítják az intenzív osztályának orvosát, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett, amikor megpróbálta kimenteni a betegeket a lángokban álló kórtermekből.„Azt mondhatnám, hogy a tűzbe vetette magát, hogy minél több életet mentsen meg. Az asszisztensnő is próbált segíteni neki” – mondta a Mediafxnak a kórház igazgatója.

22:03
Válságtáb alakult a belügyminisztériumban

Válságtáb alakult a belügyminisztériumban, amelynek a szombat esti ülésén részt vett Ludovic Orban miniszterelnök is. A testület munkáját két belügyminisztériumi államtitkár, Raed Arafat és Bogdan Despescu koordinálja. Nelu Tătaru egészségügyi miniszter még úton van Piatra Neamțra. (HotNews)

21:48
Bűnvádi eljárás indult

A legfőbb ügyészség bűnvádi eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával ismeretlen tettes ellen. A nyomozást az a Marius Iacob vezeti, aki a Colectiv-tűzesetet és a giulești-i szülészeten történt tragédiát is vizsgálta. (Digi24)

21:20
Hat megégett beteg állapota válságos

A Neamţ megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Irina Popa szerint az osztályon kezelt tíz beteg életét vesztette, hat másik páciens pedig válságos állapotban van. Az ügyeletes orvos másod- és harmadfokú sérüléseket szenvedett, a szóvivő szerint az ő állapota is kritikus. Az intenzív osztály két kórtermében összesen 17 pácienst kezeltek. A hét sérültet átszállítják két iaşi-i kórházba. Közülük hatan koronavírusos betegek - nyilatkozta a iaşi-i rohammentő-szolgálat koordinátora, Diana Cimpoeşu. (Agerpres)

20:45
Tízre nőtt a halálos áldozatok száma

 A Neamț megyei katasztrófavédelem (ISU) tíz halottról számolt be, a szóvivő tájékoztatása szerint további heten válságos állapotban vannak. Köztük van az az orvos, aki az intenzív osztályon fekvő, magatehetetlen betegek segítségére sietett. 

20:12
Nyolc halottja van már a tűzesetnek

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter szerint már 8 halottja van a tragédiának. Emellett az ügyeletes orvos nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett: testfelületének a 40 százaléka megégett, végtagjain negyedfokúak az égési sérülések. Információk szerint rövidzárlat okozhatta a tüzet, az intenzív osztályon Covid-19-betegeket ápoltak, tette hozzá a tárcavezető, aki bejelentette, hogy elmegy a tragédia helyszínére. (Digi24)

19:50
A tűz oka egyelőre ismeretlen

A hatóságok vörös jelzésű beavatkozási kódot léptettek érvénybe, 5 mentőautó vonult ki a helyszínre. A hírtelevíziók szerint egyelőre nem ismert, mi okozta a tűzesetet.

19:42
Tűz ütött ki a Piatra Neamț-i kórház intenzív osztályán, 7 beteg meghalt

Hét beteg életét vesztette szombat este, miután tűz ütött ki a Piatra Neamț-i Megyei Kórház intenzív osztályán – nyilatkozta a Digi24-nek az egészségügyi intézmény szóvivője. Az intenzív osztályon Covid-19 betegeket kezeltek, az elhunyt páciensek lélegeztetőgépen voltak












EZT OLVASTA MÁR?

X