Nelu Tătaru: a teljes lakosság számára be fogjuk szerezni a vakcinát


-A A+

Az európai közösségen belül szétosztandó vakcina-adag 4,6 százalékát fogja Románia megkapni havonta - közölte szombaton Iaşi-ban az egészségügyi miniszter.

Nelu Tătaru elmondta, miután a koronavírus elleni oltások megkapják az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyását, elkezdődhet a szétosztásuk a tagállamok között. Románia része a szétosztandó adag 4,6 százaléka. Hozzátette: egyelőre senki nem tudja, mikor kerülnek forgalomba az oltások.

„Mi a teljes lakosság számára be fogjuk szerezni a vakcinát. Azt mondják, hogy abban az esetben immunizálódunk, ha a lakosság 60-70 százaléka be van oltva” - mondta a miniszter. Emlékeztetett, hogy péntek esti ülésén a kormány elfogadta a lakosság beoltásának stratégiájára vonatkozó határozatot.

Ezt még a Legfelsőbb Védelmi Tanácsnak is véleményeznie kell, majd jövő héten sajtótájékoztatón ismertetik. A stratégia a lakosság beoltásának minden lépését leszögezi a vakcina szállításától, átvételétől kezdve a tároláson és oltóközpontok működésén át a prioritást élvező kategóriákig.

(Címlapkép forrása: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X