Tízezer dózis vakcina érkezhet Romániába már karácsony és szilveszter között


-A A+

Lehetséges, hogy már karácsony és szilveszter között megérkezik Romániába az első 10 000 dózis a koronavírus elleni vakcinából – jelentette ki szerdán Klaus Iohannis államelnök.

Nagy az esélye annak, hogy az illetékes európai hatóság még karácsony előtt jóváhagyja az első vakcinát, és így karácsony és szilveszter között már ki is osztják az első adagokat. Jelenlegi információink szerint ez csak szimbolikus tétel lesz, 10 000 adag, hogy az oltás szimbolikusan kezdetét vehesse. 10 000 dózis 5000 személy beoltásához elegendő. A következő adagot januárra várjuk, és az egészségügyben, öregotthonokban dolgozók, illetve a veszélyeztetett kategóriákba tartozó személyek immunizálására fogjuk használni” – nyomatékosította Iohannis.

Az államfő szerint minden EU-s tagország kap most egy szimbolikus tételt a vakcinából, mivel fontos, hogy az oltási kampányokat egyidejűleg kezdjék el az Unió teljes területén. A koronavírus elleni oltás nem lesz kötelező Romániában, de nagyon javallott – emlékeztetett Iohannis.

(Címlapkép: Agerpres/EPA)








EZT OLVASTA MÁR?

X