Újabb bukaresti szórakozóhely égett le: 44 személy került kórházba (percről percre)


-A A+

Leégett szombaton hajnalban egy bukaresti szórakozóhely, a Bamboo klub. A készenléti felügyelőség legfrisebb adatai szerint 44 személyt szállítottak kórházba, egy részüket a reggeli órákban már kiutalták. A történtek kísértetiesen hasonlítanak a Colectiv-tragédiára. Cikkünk frissül.

08:40
Ügyvédek: a Bamboonak megvolt minden engedélye

Daniel Vasile, a fővárosi készenléti felügyelőség szóvivője azt mondta azokról az állításokról, miszerint egyesek cigarettáztak a szombat hajnalban leégett Bamboo klub belső tereiben, hogy alaposan le kell ellenőrizni egy ilyen kijelentést. Az ISU szóvivője szerint a lángok elterjedése arra utal, hogy a tűz az épület klubhelyiségében ütött ki, azt azonban egyelőre nem tudták megállapítani, pontosan mi lehetett az oka.

A Bamboo ügyvédeinek állítása szerint a klubot működtető cég minden szükséges engedéllyel rendelkezik. "Egy ilyen színvonalú klub természetesen az összes szükséges dokumentummal rendelkezik" - jelentette ki Dumitru Bădrăgan ügyvéd. Egy másik ügyvéd azt mondta, a Bamboo klub tűzvédelmi szempontból 100 százalékban megfelelt az előírásoknak. 

08:16
Harmincnyolcan kerültek kórházba füstmérgezésssel

Összesen 38 személy szorult kórházi ellátásra a bukaresti Bamboo klubban szombat hajnalban kiütött tűz nyomán, közülük 21-et mentők szállítottak be, 17-en saját autóval érkeztek - közölte a Bukaresti Készenléti Felügyelőség. A sérülteket több kórház vette át. 

A SMURD irányító orvosa, Bogdan Opriţa arról tájékoztatott, senki nem szenvedett égési sérüléseket, viszont többen füstöt lélegeztek be. Egy személy állapota súlyos volt, de jobbra fordult, őt a Floreasca kórház toxikológiai részlegén kezelik. Két személy csonttörések miatt került kórházba, a tűz kitörésekor ugyanis kiugrottak az épület emeletéről.

08:10
Az épületben rekedhettek személyek

Nem tartja kizártnak a Bukaresti Készenléti Felügyelőség sajtószóvivője, hogy a tűz kitörésekor a fővárosi Bamboo klubban tartózkodók közül néhányan az épületben rekedtek, mielőtt összeomlott volna. "Fennáll a lehetősége annak, hogy néhány személynek nem sikerült kimenekülnie, noha a helyszínre érkezett első csapataink ellenőrizték a benti helyiségeket" - nyilatkozta Daniel Vasile, hozzátéve azonban, hogy a sűrű füst miatt gyengék voltak bent a látási viszonyok, és mivel az épület omladozni kezdett, a tűzoltóknak távozniuk kellett.












EZT OLVASTA MÁR?

X