Nemsokára hajóútra indulnak lapos Föld-hívők


-A A+

Lapos Föld-hívők egy csoportja 2020-ban világ körüli útra indul... az ő nyelvükön szólva hajóval bejárják a korong alakú Földet.

A Lapos Föld Nemzetközi Konferencia által szervezett hajóút számos kellemes meglepetést tartalmaz majd: amíg elérik a Föld szélét, ahol állításaik szerint végtelen jégmezők akadályozzák meg a továbbjutást, vendéglő, úszómedence várja őket a hajón.

A The Guardian cikke ugyanakkor megjegyzi: a bolygó lapos mivoltának ünneplését csupán az csorbítja majd, hogy az óceánjárók navigációs rendszerei a geoid alakú Föld alapján tájékozódnak, és nem igazodnak a lapos Föld-hívők elvárásaihoz.

Mint arról korábban írtunk, tavaly sokadik próbálkozás után végre fellőtte házi készítésű rakétáját az amerikai Mad Mike Hughes. A lapos Földben hívő amerikai férfi több ízben is megpróbálkozott, legutóbb februárban. Akkor nem indult el a rakétája, korábban pedig heteken át gyógyult egy kísérlet után.

A Lapos Föld Társaság állítása szerint hatalmas összeesküvésről van szó, amely vélhetően a hidegháború korszakára tehető. Ekkor, az USA és a Szovjetunió versengése miatt hamisítottak űrutazásokat, ehhez kellett az űrügynökségek hazugsága a geoid alakú Földről.

A Magyar Tudományos Akadémia egy cikkében arra emlékeztetnek: már az ókorban tudhatták, hogy milyen alakja van a bolygónknak, sőt, Eratoszthenész (i. e. 276 – i. e. 195) még a Föld kerületét is nagyjából pontosan megmérte.

A lapos Földdel kapcsolatos és más összeesküvés-elméletekről több ízben is készítettünk interjút: itt olvasható az Aaron John Gulyas amerikai történésszel készült beszélgetésünk, itt a Krekó Péter politológus és szociálpszichológussal készült interjúnk. Ide kattintva elérhető a Matthew R. X. Dentith új-zélandi filozófussal készült interjú.







EZT OLVASTA MÁR?

X