Két házimacska is elkapta a koronavírust New Yorkban


-A A+

Két házimacska koronavírus-tesztje lett pozitív New Yorkban, ezek az első fertőzött házikedvencek az Egyesült Államokban, erősítette meg a Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC).

A CNN szerint a két macskát enyhe légúti tünetek miatt tesztelték, az orvosok szerint mindkét állat helyre fog jönni. New Yorkban egyébként egy állatkertben már nyolc nagymacska, oroszlánok és tigrisek fertőződtek meg korábban.Az amerikai hatóságok hangsúlyozták, hogy jelenleg semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a háziállatok szerepet játszanának a vírus terjesztésében. Sőt, jelen esetben sokkal valószínűbb, hogy a macskák kapták el az emberektől a fertőzést.

A két koronavírusos házimacska a város két különböző részében él, egyikük gazdái között nincs igazolt fertőzött, elképzelhető, hogy a háztartáson kívüli ember fertőzte meg, a másik cica gazdájának viszont már korábban pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Dr. Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója szerint nem meglepő, hogy a macskák is megfertőződhetnek, de ő is kiemelte, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a háziállatok vírusterjesztők lehetnek.

Amíg biztosabbat nem lehet tudni, a CDC azt ajánlja, hogy az amerikai polgárok korlátozzák a házikedvenceik és a háztartáson kívül élő emberek, állatok közötti interakciót.

A külföldi koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.







EZT OLVASTA MÁR?

X