Amirõl a ma szól

  • Új korszakot nyitna az Együtt-PM és az MSZP

    A következő hetekben programegyeztetéseket folytat az MSZP és az Együtt-PM szövetség, ezután tárgyal közös jelöltekről, listáról, stratégiáról és a miniszterelnök-jelölt személyéről - állapodott meg a két párt vezetősége szombaton.

     

  • Jan Ullrich is elismerte, hogy Armstronghoz hasonlóan doppingolt

    Jan Ullrich, a Tour de France kerékpárverseny 1997-es győztese elismerte, pályafutása alatt bizony használt doppingszereket.

  • Két repülő majdnem összeütközött New York felett (VIDEÓ)

    Kis híján összeütközött két repülőgép New York légterében - jelentette be pénteken az amerikai légügyi hatóság (FAA), amely vizsgálatot indított a június 13-i incidens ügyében.

  • Európai polgári kezdeményezés: az RMDSZ-hez csatlakoznak Tőkésék?

    Elképzelhető, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) nem indítja útjára saját európai polgári kezdeményezését a kisebbségi jogok európai keretszabályozásáról.

  • Laurent Blanc lesz a PSG új vezetőedzője

    Laurent Blanc lesz a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A 47 éves szakember kétéves szerződést ír alá a PSG-vel.

  • Nyilatkozatban ítélte el a szerb parlament a délvidéki vérengzéseket

    A szerb parlament rendkívüli ülésén pénteken elfogadta a délvidéki magyarok ellen 1944-45-ben elkövetett vérengzéseket elítélő nyilatkozatot.

     

  • Szovátai kolostorra gyűjt a Balatonnál Böjte Csaba és nyárádmenti kórusa

    Böjte Csabát és a Marosszéki Kodály Gyermekkórust látja vendégül június végén Siófok, a Balatoni Csillagösvény nevű ötnapos program során Csaba testvér misét celebrál, az erdélyi és kárpátaljai fiatalokból álló kórus pedig koncertet ad templomokban, továbbá adományokat gyűjt egy kolostorra.

  • Kémkedéssel, lopással és fecsegéssel vádolják Edward Snowdent

    Kémkedéssel, kormányzati tulajdon eltulajdonításával, valamint azzal vádolta meg pénteken az amerikai igazságügyi minisztérium Edward Snowdent, hogy szándékosan közölt titkos hírszerzési információt jogosulatlan személlyel.

  • Agyba-főbe verték a magyarok Emil Bocot

    Sokáig derekasan állta a sarat, de végül a tetemes túlerővel szemben visszavonulásra kényszerült Emil Boc kolozsvári polgármester abban a párnacsatában, amelyre a város magyar fiataljai hívták ki a Kolozsvár Nem Alszik program keretében. „Adtam is, kaptam is, ahogy ilyenkor lenni szokott” – mondta el a maszol.ro-nak a szemüvegét igazítva a kincses város első embere a Babeş-Bolyai Tudományegyetem főépülete előtt megrendezett párnacsata után.

  • Törvényszék: valóban csaltak a Băsescu felfüggesztését célzó referendumon

    A Kolozsvári Törvényszék pénteken kimondta az első ítéleteket az államfő felfüggesztéséről szóló tavalyi referendumon elkövetett csalások ügyében.

  • Winkler: legyen a FUEN az EP hivatalos konzultatív testülete

    Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) Brixenben (Dél-Tirol) zajló 58. kongresszusának második napját az EP-képviselők felszólalásai nyitották meg. Herbert Dorfmann, a Dél-Tiroli Néppárt EP-képviselője házigazda minőségében szólt a küldöttekhez, őt követte Tabajdi Csaba az Európai Parlament Nemzeti kisebbségi frakcióközi munkacsoportjának elnöke, majd Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője szólalt fel pénteken délelőtt.

  • Orbán Viktor is védelmébe vette az ankarai hatalmat

    A magyar kabinet sok sikert kíván Törökország kormányának ahhoz, hogy stabilizálja a helyzetet, és folytathassa a megindított munkát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arra az újságírói kérdésre: egyetért-e Németh Zsolt külügyi államtitkárral abban, hogy a török demokrácia jól működik.

  • A sepsiszentgyörgyiek védelmükbe veszik zászlajukat

    A sepsiszentgyörgyiek vegyék védelmükbe a település zászlaját, és lépjenek be abba a perbe, amit az önkormányzat folytat a prefektúra ellen, kéri az RMDSZ sepsiszentgyörgyi szervezete. Tóth Birtan Csaba ügyvezető elnök lapunknak elmondta: jövő héten a város több pontján standokat állítanak, és arra kérik a polgárokat, írják alá azokat az íveket, amely által részévé válnak a pernek, és ezáltal védelmükbe veszik a város szimbólumát.

  • Magyar felirat is lesz Skultéty László új, felvidéki sírján

    Ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadás mellett temetik újra szülőfalujában a szlovákiai Hegyesmajtényban június 27-én Skultéty László huszár földi maradványait, a síron négy, köztük magyar nyelvű emléktáblát is elhelyeznek - tájékoztatta az MTI-t pénteken Eva Gábrisová, a település polgármestere.

  • Egymillió aláírás az európai sokszínűségért

    Egyszerre több száz torokból, harminc nyelven hangzott el pénteken a dél-tiroli Brixen főterén a kisebbségi európai polgári kezdeményezés mottója: „Nem vagy egyedül. Egymillió aláírás az európai sokszínűségért”, majd szimbolikusan sokszínű hőlégballonokat eresztettek a magasba.

  • Letámadták a magyar szülőket a Liviu Rebreanu iskola tanévzáróján

    A csütörtök esti évzárón a marosvásárhelyi Liviu Rebreanu Általános Iskolában véleményüket óriásplakáton megjelenítő magyar szülőket rágalmazták. Brassai Zsombor, Maros megyei RMDSZ elnök a történtekre levélben reagált.

  • Óriásfotók Székelyföldről a román parlamentben (GALÉRIA)

    Korodi Attila parlamenti képviselő meghívására, illetve az RMDSZ képviselőházi frakciójának támogatásával csütörtöktől a képviselőházban tekinthető meg a Hargita Megyei Kulturális Központ óriásfotó-kiállítása.

  • Megbüntette a CNA a Magyar RTL filmcsatornáját

    Megbírságolta a román Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a Magyar RTL Televízió Zrt. Romániában bejegyzett Film+ csatornáját, amiért "alkalmatlan" időpontban sugározta az Alien és az Alien vs predator című filmeket - közölte pénteken Turos Lóránd, a CNA tagja.

  • Diplomáciai incidenssel kezdődik Angela Merkel oroszországi látogatása

    Diplomáciai incidens történt Angela Merkel pénteki szentpétervári látogatása előtt: a második világháború után Németországból a Szovjetunióba került műkincsek körüli vita miatt az utolsó pillanatban törölték a német kancellár és az orosz elnök egyik közös programját, egy kiállítás megnyitóját.