Amirõl a ma szól

  • Kicker: a Schalke 8 millió eurót fizet Szalai Ádámért

    A kicker.de német sportlap úgy tudja, hogy 8 millió euróért válik meg a Mainz magyar csatárától, Szalai Ádámtól, aki a jövő szezont a Bajnokok Ligájában is induló Schalke 04-nél kezdi.

  • Elkelt a román államvasutak teherszállító részlege

    A Grupul Feroviar Român (GFR) kereskedelmi áruszállító vállalat nyerte a román államvasutak teherszállító részlegének (CFR Marfă) többségi részvénycsomagjára kiírt pályázatot - jelentette be Relu Fenechiu közlekedési miniszter csütörtökön.

  • NBA: hétmeccses döntőben védte meg bajnoki címét a Miami

    A címvédő Miami Heat sikerével ért véget az észak-amerikai profi kosárlabdaliga 2012-2013-as idénye. A San Antonio Spurs végig meccsben volt, ám a lefújás előtt egy perccel színre lépett a LeBron James–Dwyane Wade-páros és eldöntötte az összecsapás kimenetelét.

  • James Comey lesz Barack Obama jelöltje az FBI élére

    Barack Obama amerikai elnök pénteken James Comey volt republikánus igazságügyi miniszter-helyettest fogja kinevezni a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) élére - közölte helyi idő szerint még csütörtökön a Fehér Házra hivatkozva az amerikai média.

  • Koronázott királyként jelenik meg Orbán Viktor egy kampányfilmben

    Koronázott királyként, újságíróbábokkal a kezén jelenik meg Orbán Viktor abban a kampányfilmben, amely a média függetlenségének és szabadságának unión belüli elérése érdekében jött létre - írja a Hír24.

  • Horn Gyula – a hiányzó cölöpöktől a vasfüggönyig

    A 81 éves korában elhunyt Horn Gyula volt magyar külügyminiszter az utóbbi évtizedek legelismertebb magyar politikusa volt – külföldön. Wertheimben még életében utcát neveztek el róla. Magyarországon vitatott a megítélése, elsősorban 1956-os szerepe miatt, amely a mai napig sem tisztázott teljesen.

  • A felnőtt lakosságnak csak az egyharmada készül idén nyaralni

    Romániában a felnőtt lakosság kevesebb mint egyharmada készül nyaralni egy friss felmérés szerint, amelyet csütörtökön ismertetett az Agerpres hírügynökség.

  • Hivatalosan is megindult a nyomozás Lionel Messi ellen

    A spanyol ügyészség hivatalosan is megindította a nyomozást az adócsalással gyanúsított futballsztár, Lionel Messi és menedzser-édesapja ellen.

  • A tálibok egy amerikai katonát ajánlottak fel öt guantánamói fogolyért

    Az afganisztáni tálibok felajánlották, hogy a guantánamói börtönökben fogva tartott öt vezetőjükért cserébe szabadon engednek egy 2009 óta fogva tartott amerikai katonát - közölte csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.

  • Újabb két év börtönre ítélték Sorin Ovidiu Vîntut

    Két év letöltendő börtönre ítélte bűnpártolásért csütörtökön a bukaresti táblabíróság Sorin Ovidiu Vîntut. Az üzletembert azzal vádolják, hogy pénzelte a szökésben lévő Nicolae Popát, akit az Országos Befektetési Alap (FNI) csődjéért távollétében elítéltek.

  • Az RMDSZ kulturálisautonómia-modelljét ismertette Borbély Brixenben

    Az RMDSZ kulturálisautonómia-modelljét mutatta be Borbély László politikai alelnök csütörtökön a dél-tiroli Brixenben az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) 58. kongresszusán.

  • Cáfolja a Friesland, hogy elöltöztetné a Napolactot

    A Friesland Campina holland tulajdonosi társaság közleményben hangsúlyozza, hogy nem fogják elköltöztetni a kisbácsi üzemüket, ahol a Napolact gyártóvonal is van.

  • Facebook-flashmob csütörtök este a Kolozsvár Nem Alszik programért

    A Kolozsvár Nem Alszik csapata virtuális flashmobra hív bárkit, aki úgy érzi, ez a kijelentés méltón képviseli Kolozsvár szellemiségét, vibrálását. A Flashmob csütörtök este 8-kor kezdődik és alapvetően a Facebook felhasználók profilképének az átmeneti kicseréléséről szól. Ezzel szeretnék a kezdeményezők felhívni Európa figyelmét arra, hogy Kolozsvár egy dinamikus, vibráló, sosem alvó város.

  • Németh Zsolt szerint a török kormányfő jó demokrata

    Határozottan megvédte a Törökországban tárgyaló Németh Zsolt a rendőrség kemény fellépését az isztambuli tüntetők ellen. „Az utcai demonstrációk, a belpolitikai események látványosan igazolják, hogy Törökország működő demokrácia" – idézte az MTI a külügyminisztérium parlament államtitkárát.

  • Bírósághoz fordul az EB a magyar étkezési jegyek miatt

    Két ügyben is újabb szakaszba lépteti az Európai Bizottság a Magyarország ellen korábban indított kötelezettségszegési eljárásokat: a béren kívül adható juttatások ügyében az Európai Bírósághoz fordul, az ipari kibocsátások miatt pedig úgynevezett indoklással ellátott vélemény érkezik Brüsszelből Budapestre - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

  • Teniszcipősöknek és nyakkendősöknek: pulzArt

    Lajkó Félix és zenekara, Háy János, a Frenák Pál Társulat részvételével 2013. szeptember 5–8. között, első alkalommal kerül sor a pulzArt kortárs összművészeti fesztiválra, amely a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program központi eseménye, a négy tematikus év találkozási pontja.

  • Románia nem mond le a mentolos cigarettáról

    A kormány költségvetési meggondolásból nem tiltja be az ízesített cigaretták gyártását és forgalmazását annak ellenére, hogy az uniós direktívák ezt kérik. Ezt nemrégiben közölte Varujan Vosganian gazdasági miniszter, aki memorandummal folyamodott az ügyben a kormányhoz.

  • Kelemen Hunor Brixenben: hiszek a kezdeményezésünk sikerében

    Az erdélyi magyar nemzeti közösség autonómiatörekvéseiről Kelemen Hunor szövetségi elnök Dél-Tirolban, Brixenben, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) 58. kongresszusán, amelyen 30 ország 40 kisebbségének képviselője van jelen.  

  • Jazz és improvizációs zenei tábor Sepsiszentgyörgyön

    Hetedik alkalommal szervezi meg a Jazz és Improvizációs zenei tábort Sepsiszentgyörgyön a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület és a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház. A budapesti és berlini zenészek által vezetett, oktató jellegű táborra idén július 7-14. között kerül sor.

  • Szembeszálltak a román állammal Tamás Sándorék

    Tamás Sándor háromszéki tanácselnök nem hajlandó alávetni magát a csütörtöki bírósági döntésnek: nem fogja levenni Kovászna megye zászlaját, és várja, mikor jönnek a karhatalmi erők, hogy eltávolítsák a lobogót. „A bíróság két részre osztotta Romániát: román és székely megyékre” – jelentette ki.