Amirõl a ma szól

  • A régiókról vitázott Emil Boc Kolozsváron Liviu Dragneával

    Szópárbaj alakult ki csütörtökön Emil Boc polgármester, volt kormányfő és Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes között az ország régiós átszervezéséről. A politikai csörtére az a közvita adott alkalmat, amelyet a közigazgatási reformról szerveztek Kolozsváron.

  • Kínai és közel-keleti befektetők jöhetnek a Kolozsvári CFR-hez

    Kínai és közel-keleti befektetők is érdeklődnek a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapat iránt azt követően, hogy Pászkány Árpád, a vasutas egyesület többségi tulajdonosa bejelentette, nem képes egyedül meglépni a következő szintet az európai klubok rangsorában.

    a érdeklődők is Tizenkét évvel azután, hogy átvette az akkor még harmadosztályú Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatot és három bajnoki címet hozott a kincses városba, Pászkány Árpád társakat keres maga mellé a vasutas klubnál. Az insideworldfootball.com információja szerint a kolozsvári üzletembert nagyon érzékenyen érintette a CFR idei rossz szezonja. 

  • Tüntetésre, sztrájkra és felmondásra készülnek az orvosok

    Sztrájkkal fenyegetőznek az egészségügyi alkalmazottak a nagyon alacsony bérek és a nem megfelelő munkafeltételek miatt – írja a Hotnews.

  • Ferenc pápa első száz napja: szerelem első látásra

    Március 13-án este választották pápává a 76 éves Jorge Mario Bergogliót, aki Ferenc névvel jelentős fordulatot hozott a katolikus egyház és a hívők életébe a pápasága első száz napját elemző olasz szakértők szerint.

  • Kolozsvár nem alszik, de a polgármester és tanácsosai sem

    A péntekről szombatra virradó Kolozsvár nem alszik elnevezésű esemény alkalmával Emil Boc polgármester rendkívüli éjféli tanácsülésre hívta össze tanácsosait.

  • Mégsem ismeri el a bíróság Kovászna megye zászlaját

    Jogerősen érvénytelenítette a Kovászna megye zászlajáról hozott megyei önkormányzati határozatot a Brassói Táblabíróság.

  • Itt tölti a következő három évet Gigi Becali

    Gigi Becalit kedd hajnalban a rahovai börtönből titokban átszállították a jilavai börtönbe. Itt meg kell szoknia a számítógép, az internet, a telefon és a meleg víz hiányát, a vasajtók, a lakatok csörömpölését, a reggel fél 6-os ébresztést és az emeletes ágyat.

  • Transilvania Filmfesztivál után Transilvania Könyvfesztivál Kolozsváron

    Egyelőre csak hazai kiadványokat állítanak ki, de jövő évtől kezdődően nemzetközi jellegű lesz a Transilvania Könyvfesztivál, amelyet első ízben tartanak Kolozsváron. A hőség ugyan napközben nem kedvez a Főtéren felállított standoknál folyó vásárnak, de a színpadon könyvbemutatókat tartanak, vagy folk- nép- és világzenét muzsikálnak, a téren átvágó járókelők pedig akkor is meg-megállnak kézbe venni néhány kötetet, ha egyébként eszükbe se jutna könyvesboltba térni.

  • Lefasisztázta Morvai Krisztinát a LIBE-elnöke

    Éles szóváltás zajlott le szerda délelőtt Brüsszelben Juan Fernando López Aguilar LIBE-elnök és Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő között a Magyarországot értékelő Tavares-jelentésről és az ahhoz benyújtott módosító indítványokról való szavazássorozat előtt.

  • Az olcsóbb buszjegy sem elégíti már ki a brazil tüntetőket

    Bár a hatóságok visszavonták a tömegközlekedési tarifaemelést, a brazíliai tiltakozás-hullám tovább gyűrűzik: szerda este ismét összecsaptak a tüntetők a rendőrséggel a Riói-öböl túlpartján fekvő Niteróiban. Fortalezában a rendőrség könnygázzal és gumilövedékekkel próbálta feloszlatni a 30 ezres tüntetést. Csütörtökön pedig még az eddigieknél is nagyobb tiltakozásra lehet számítani.

  • Kereskedők és kézművesek jelentkezését várják a Székely Vágtára

    A Székely Vágta két napjára kereskedők és kézműves kiállítók jelentkezését várják.

  • Rúzsa Magdival ünneplik Eszéken a horvát EU-csatlakozást

    Rúzsa Magdi és Tony Cetinski koncertjével ünneplik Horvátország európai uniós csatlakozását június 30-án, vasárnap Eszéken - tájékoztatta közleményben az MTI-t az esemény védnöke, az INA olajipari társaság. Az ingyenes koncert 22 órakor kezdődik Eszék óvárosi negyedében, a Szentháromság téren. A koncertet a két énekes egy éjféli duettel zárja, ezt követően tűzijátékban gyönyörködhetnek az odalátogatók.

  • Figyelmeztető árvízriadó a Duna mentén jövő szerdáig

    Csütörtök reggeltől június 26-ig sárga jelzésű árvízriadó alatt fog állni a Duna több szakasza Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Konstanca és Tulcea megyékben – figyelmeztetett szerdán az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet.

  • Bánsági magyarok találkozóját szervezik Buziásfürdőn

    Június 28-án és 29-én Buziásfürdőn kerül sor a Romániában és a Szerbiában élő bánsági magyarok első találkozójára, írja a nyugatijelen.com.

  • Marad még a hőhullám Romániában

    Az országos meteorológiai Intézet munkatársai szerint nincs vége a kánikulának. Csütörtökön is marad a rendkívüli meleg, pénteken a déli órákban 25 és 36 Celsius fok között alakul a hőmérséklet az ország legnagyobb részében, de hét végén is marad a meleg.

  • Holtan találták az európai kosárszövetség elnökét

    Holtan találták genfi szállodai szobájában Olafur Rafnssont, az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) elnökét.

  • Konföderációs Kupa: a brazilok és az olaszok már az elődöntőben

    A brazil labdarúgó válogatott pazar játékkal és 2-0-s győzelemmel próbálta a maga oldalára állítani azokat, akik a futballra rengeteget költő kormány ellen tüntetnek napok óta a dél-amerikai országban. A selecao ezzel a győzelemmel immár bejutott a Konföderációs Kupa elődöntőjébe, ahogy tette ezt Olaszország is, amely 4-3-ra verte Japán válogatottját.

  • Valamennyi szíriai világörökségi helyszínt veszélyeztetetté nyilvánították

    A Szíriában több mint két éve tartó harcok miatt az UNESCO világörökségi listáján szereplő valamennyi szíriai helyszínt veszélyeztetetté nyilvánította a szervezet Világörökségi Bizottsága a Kambodzsában zajló tanácskozásán csütörtökön.

  • Az USL vezetői összezárnak Traian Băsescuval szemben

    Kizártnak tartják a Szociál-liberális Szövetséget (USL) alkotó pártok vezetői, hogy az USL szétszakadjon Traian Băsescu miatt. Erről Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL) és Dan Constantin (PC) szerda este beszélt az Antena3 stúdiójában.

  • Gyulán tartja az évad utolsó bemutatóját a sepsiszentgyörgyi társulat

    Magyarországi bemutatóval zárja évadát a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. Az otthoni színtereken ugyan véget ért az évad, zárásként a sepsiszentgyörgyi magyar társulat hétfőn játszotta a Valami csajok című előadását. A következő időszak viszont sűrűnek ígérkezik, ugyanis a Tamási Áron színház Kisvárdára, majd Gyulára utazik.