Amirõl a ma szól

  • A CIA vetette fel Tamerlan Canajevet a terrorelhárítás adatbázisába

    Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) kezdeményezésére került be több mint egy évvel a múlt heti bostoni robbantásos merénylet előtt az egyik elkövető, Tamerlan Carnajev neve a Nemzeti Terrorelhárítási Központ (NCTC) adatbázisába - közölték szerdán internetes kiadásukban, hivatalos forrásokra hivatkozva a The Washington Post és a The Boston Globe napilapok.

  • Havi 3 millió euró tartásdíjat fizet Berlusconi a volt feleségének

    A milánói fellebbviteli bíróság szerdán elvetette Silvio Berlusconi kérelmét a volt feleségének fizetett asszonytartás összegének csökkentésére.

  • BL: Lewandowski négyet rúgott a Realnak

    A Borussia Dortmund a négygólos Robert Lewandowski vezérletével történelmi, 4–1-es vereséget mért a Real Madridra Németországban a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén. Egy nappal korábban a Bayern München küldte haza négy gólos zakóval az FC Barcelona csapatát.

  • Női kézi: sorozatban hatodszor magyar bajnok a Győr

    Sorozatban hatodik, összességében tizedik alkalommal lett magyar bajnok a Győr a női kézilabda NB I-ben, miután a döntőben szerdán is könnyedén győzte le - ezúttal 34-19-re - legnagyobb hazai riválisát, a Ferencvárost.

  • Tízmeccses eltiltást kapott az Ivanovicsba harapó Suárez

    Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fegyelmi bizottsága tíz mérkőzésre eltiltotta Luis Suárezt, az FC Liverpool uruguayi futballistáját, aki vasárnap a Chelsea elleni rangadón megharapta Branislav Ivanovicot, a londoniak szerb védőjét.

     

  • Izsák Balázs kételkedik Ponta őszinteségében

    A székelyföldi autonómiáról folytatott párbeszéd iránti hajlandóságot hiányolta Victor Ponta román miniszterelnöknek szerdán Strasbourgban, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésében elhangzott beszédével kapcsolatban Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke.

  • Ponta: együttműködünk a magyar kisebbséggel

    Románia és a kormány elkötelezett a magyar kisebbség legitim képviselőivel való együttműködés mellett, és mindig is igyekezett a kisebbségek védelmét és jogait a legmagasabb mérce szerint biztosítani – jelentette ki szerdán Victor Ponta miniszterelnök a páneurópai szervezet Parlamenti Közgyűlésének strasbourgi ülésén.

  • Milyennek látszik Washingtonból Románia?

    Romániában komoly gondokat okoz a minden szintet átfogó korrupció, az igazságszolgáltatás pedig még mindig politikai befolyás alatt áll – állapítja meg az amerikai külügyminiszter Romániával foglalkozó emberjogi jelentésében. A román illetékesek túlzónak tartják a dokumentum tartalmát.

  • Németh Zsolt: az erős Közép-Európa építését segíti a külképviselet-bővítés

    A magyar Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az erős Közép-Európa építéséhez megfelelő infrastruktúra szükséges, és a közlekedési, távközlési vagy energetikai hálózatok mellett hasonlóan fontos a diplomáciai hálózat erősítése is.

  • Lemondott Józsa Tibor, Marosvásárhely alpolgármestere

    Lemondott az tisztségéről Józsa Tibor marosvásárhelyi alpolgármester. A hírt Brassai Zsombor, a Maros megyei RMDSZ-szervezet elnöke erősítette meg a vasarhely.ro-nak. Jelenleg frakcióülést tart a vásárhelyi RMDSZ, vélhetően ezen döntik majd el, ki lesz Józsa Tibor utódja a tisztségben.

  • Pontától kérdezett Korodi Attila Strasbourgban

    Victor Ponta miniszterelnökhöz intézett kérdéseket Korodi Attila parlamenti képviselő az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének ülésének utolsó felszólalójaként csütörtökön Strasbourgban.

  • Körmére nézne az ócskavasgyűjtőknek a kormány

    Betiltaná a gazdasági tárca az ócskavas felvásárlását magánszemélyektől. A Mediafax szerdai híradása szerint a szándékot azzal indokolja a minisztérium, hogy óriási méreteket öltött ócskavaslopás Romániában. Ennek elsősorban a közszolgáltatások ellátását biztosító infrastruktúra látja kárát: villanykábelek, vasúti sínek, csövek, csatornafedők és egyéb közvagyonnak számító tárgyak, alkatrészek jutnak el az ócskavaslerakatokba.

  • Nyugdíjba vonulnak az évszázados magyar turbinák Temesváron

    Hamarosan nyugdíjba vonulnak a temesvári vízerőmű magyar gyártmányú évszázados turbinái, amelyek ma is kifogástalanul működnek.

  • Beleszeretett Vásárhelybe Ivan Paţaichin

    Beleszeretett Marosvásárhelybe Ivan Paţaichin román evezős, többszörös olipmiai bajnok, aki szerdán a Maros-parti városba látogatott, hogy megtekintse a Románia 15 városába tervezett evezősverseny helyszínét.

  • Hajléktalanok tüntettek a rendőrök ellen Bukarestben

    Több tucatnyi hajléktalan tüntetett szerdán Bukarestben az Északi-pályaudvar előtt az intézkedő rendőrök ellen, akik egy betörés gyanúsítottjait és lopott tárgyakat keresve behatoltak a tüntetők menedékéül szolgáló föld alatti csatornahálózatba.

  • Felmérés: az USL továbbra is tarolna a választásokon

    Továbbra is megszerezné a parlamenti mandátumok kétharmadát a Szociál-Liberális Szövetség (USL), ha most vasárnap tartanák a választásokat – derül ki a CCSB legfrissebb felméréséből, amelyet az Evenimentul zilei idézett szerdán.

  • Kizárták a magyarfaló Ján Slotát a Szlovák Nemzeti Pártból

    Kizárták a Szlovák Nemzeti Pártból (SNS) Ján Slotát, a politikai tömörülés egykori elnökét, későbbi tiszteletbeli elnökét szerdán a párt elnökségi ülésén.

  • Viviane Reding nem vall színt a Fidesz kizárásával kapcsolatban

    Sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke a maszol.ro által múlt pénteken – közvetlen munkatársának kiszivárogtatására alapozott - közölt hírt, hogy az Európai Néppárt parlamenti frakciójának dubrovniki ülésén informális beszélgetéseket folytatott volna a Fidesz kizárásáról a jobbközép pártcsaládból.

  • Králikot Lórándot delegálja az RMDSZ a pénzügyfelügyeleti hatóságba

    Králik Lórándot, az Országos Tőkepiaci Felügyelet felügyelőjét javasolja az egységes Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) vezetőtanácsába az RMDSZ.