Amirõl a ma szól

  • „Székelyföld ragyogó eredményekre képes”

     A rendkívül hideg idő ellenére több ezren vettek részt magyar és székely zászlókat lobogtatva a lovas felvonulással kezdődő március 15-i megemlékezésen Sepsiszentgyörgyön. A rendezvényen felszólaló Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Magyarország szolidaritásáról biztosította a székelységet.
  • Nem sikerült elégetni a székely zászlót Aradon

    Péntek délelőtt Aradon a Magyar-Román Megbékélési Parkban a Noua Dreaptă szélsőséges román nacionalista szervezet magyarellenes tüntetést szervezett, amelyen megpróbáltak elégetni egy nagyobb méretű székely zászlót is – írta az aradihirek.ro.
  • Huszonöt évvel odázná el a Ponta-kormány a restitúciót

    Társadalmi vitára bocsátotta a Ponta-kormány a kommunizmus idején elkobzott ingatlanok visszaszolgáltatására vonatkozó új törvénytervezetet, amelyet a kabinet parlamenti vita nélkül akar elfogadni március végén.
  • Osztrák hókotrók és a TEK harci kocsijai dolgoznak az M1-esen

    Megkezdték a munkát az M1-es autópályán az osztrák hókotrók - közölte  a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken délután az MTI-vel.
  • A magyar szabadság üzenete a Nyergestetőről

    A mai kor és a mai nemzedék szabadságharcáról beszélt Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a székelyföldi Nyergestetőn tartott március 15-i ünnepségen. A politikus a mai szabadságharc részének tekintette azt a kérést, hogy kapjon hivatalos státust a magyar nyelv Erdélyben ott, ahol a magyar közösség él.
  • Semjén Zsolt lóháton vonult be Kézdivásárhelyre

    Lóháton érkezett péntek délelőtt Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes Kézdivásárhelyen az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 165. évfordulóját ünneplő felső-háromszékiek közé. Beszédében hangsúlyozta: Magyarország köszöntését, megbecsülését és szeretetét hozta Székelyföldre.
  • Román és magyar együtt emlékezett a Biasini előtt

    Mit lehetne 165 év távlatából mondani március 15-én, ami újraértelmezi és aktuálissá teszi az 1848-as szabadságharc és forradalom üzenetét – erre a kérdésre fogalmazták meg válaszaikat pénteken a kolozsvári Biasini-szálló előtt felszólalók.
  • Egész délelőtt készültek a kokárdák Marosvásárhelyen

    Marosvásárhelyen délelőtt 10 órakor kezdődtek a március 15-e tiszteletére szervezett ünnepi rendezvények. A várban, a múzeum épületének földszintjét és emeletét is ellepték a kokárdakészítő kisgyerekek pedagógusaikkal, szüleikkel közösen, illetve a felnőttek is részt vettek az eseményen, hogy saját készítésű nemzetiszínű kitűzővel ünnepelhessenek a délutáni rendezvényeken.
  • Nemzeti ünnep az ETV-ben, immár Kolozsváron is

    Március 15-étől a DIGI kábelszolgáltató kolozsvári előfizetői is nézhetik az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) műsorait. Az RCS-RDS céggel folytatott tárgyalások eredményeként az országos kábelszolgáltató mától az ETV-t is beemelte a kolozsvári digitális csomagjába, így Sepsiszentgyörgy, Kovászna és Gyergyószentmiklós után egy újabb, jelentős számú magyar közösség számára lett elérhetővé az erdélyi magyar közszolgálati jellegű televízió.
  • Hatvanezren vannak áram nélkül Bodrogközben a havazás miatt

    Akadozik, helyenként pedig szünetel az áramszolgáltatás a rendkívüli időjárás miatt az ország északi térségében, ez mintegy 60 ezer háztartást érint - tájékoztatta az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. pénteken az MTI-t.
  • Elkerülték egymás a nagycsapatok a nyoni sorsoláson

    Elkerülték egymást a nagycsapatok a Bajnokok Ligája és Európa-liga negyeddöntőinek pénteken Nyonban tartott sorsolásán: a BL-ben Málaga–Borussia, Real–Galatasaray, PSG–Barcelona és Bayern–Juventus összecsapásokat, az EL-ben Chelsea–Rubin Kazany, Tottenham–Basel, Fenerbache–Lazio és Benfica–Newcastle rendeznek.
  • Ponta március 15-i üzenete: köztünk nincs helye a kardnak

    Üzenetben fejezte ki jókívánságait a március 15-ét ünneplő romániai magyaroknak Vivtor Ponta román miniszterelnök. Emlékeztetett: az 1848-as forradalomban az erdélyi románok és magyarok nem álltak a barikád egyazon oldalán, de a forradalmak elfojtása után ma is érvényes közös következtetésre jutottak: "a két nemzet ügyét nem a kardnak, a háborúnak, hanem a békés együttélésnek kell eldöntenie" - áll a román miniszterelnöknek a Romániai Magyar Demokrata Szövetséghez (RMDSZ) eljuttatott március 15-i üdvözletében.
  • Érvénybe lépett az új környezetszennyezési illeték

    Március 15-től érvényes a gépjárművekre vonatkozó új környezetszennyezési illeték. Az Euro 5-ös, 4-es és 3-as autók esetében az illetéket kizárólag a CO2 kibocsátás függvényében számítják ki.
  • Felvonták a nemzeti lobogót a budapesti Kossuth téren

    Az 1848-49-es szabadságharc és forradalom 165. évfordulója tiszteletére, Kövér László házelnök jelenlétében, katonai tiszteletadással péntek reggel felvonták a nemzeti lobogót az Országház épülete előtt.
  • Preda: kiviselték maguk az USL EP-képviselői

    A Szociál-Liberális Szövetség (USL) politikusai képviselői „kiviselték magukat" Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmusról (Mechanism for cooperation and verification – MCV) tartott szerda esti vitán az Európai Parlament strasbourgi plenárisán – számolta be csütörtök este Cristian Preda demokrata-liberális EP-képviselő a ziare.com-nak.
  • Ferenc pápa kifizette a számláját római vendéglátóinál

    Az új egyházfő, Ferenc pápa bölcsebbnek tartaná, ha az argentinok ahelyett, hogy a beiktatási szentmiséjére Rómába utaznának, az erre szánt összeget a szegényeknek adnák - írta a pénteki olasz sajtó. Az új szentatya csütörtökön kifizette számláját abban a vendégházban, ahol bíborosként szállt meg Rómában.
  • Az ítéletidő miatt lemondták az ünnepi rendezvényeket

    Az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében a magyar kormány lemondta a szabadtérre tervezett március 15-i állami ünnepségeket. Az Időkép előrejelzése szerint több helyen havazás és viharos szél is várható, a hőmérséklet pedig Magyarország legtöbb pontján 0 fok alatt maradhat majd.
  • Megkezdődött Brüsszelben az EU-csúcs

    Megkezdődött csütörtök délután Brüsszelben az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek péntekig tartó tanácskozása, amelynek fő napirendi pontjai a gazdasági válságból való kilábalás teendőivel kapcsolatosak.