Amirõl a ma szól

  • FIFA-világranglista: „párban jár" a román és a magyar válogatott

    Hónapok óta elválaszthatatlan a FIFA-világranglistáján a jövő hétvégén egymással is megmérkőző magyar és román labdarúgó válogatott: a péneteken nyilvánosságra hozott tabella szerint Victor Pițurcă tanítványai a 31., Egervári Sándor fiai pedig a 32. helyet foglalják el.
  • Restitúció: különadóval sújtanák az ingatlanspekulánsokat

    Nyolcvanöt százalékos adót vetne ki a kormány azokra a spekulánsokra, akik felvásárolják az államosított ingatlanok tulajdonosaitól vagy örököseitől az épület vagy telek tulajdonjogát, és így próbálnak jelentős profitra szert tenni az ingatlanpiacon – közölte a miniszterelnök.
  • Ferenc pápa egy római Mária-kegyhelyen imádkozott

    Ferenc pápa csütörtök reggel a római Santa Maria Maggiore bazilikában imádkozott.
  • Március 15.: ünnepi hangulat az otthonülőknek is

    A magyar forradalom és szabadságharc emlékének szentelheti a holnapi napot az is, aki az időjárás, egészségi állapot vagy más miatt nem vesz részt a közösségi ünnepléseken: a magyar közmédia igényes műsorkínálattal várja nézőit és hallgatóit március 15-én. A választékban helyszíni közvetítések, ifjúsági műsorok és az ünnepi hangulathoz illő filmek szerepelnek.
  • BL: a Bayern és a Malaga az utolsó két negyeddöntős

    Szégyenletesen jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe a végső győzelemre is esélyesnek tartott Bayern München: Pep Guardiola következő csapata hazai pályán 0-2-s vereséget szenvedett az Arsenaltól, és csak a több idegenben lőtt góljának köszönhetően örülhetett a végén. A másik szerda esti mérkőzésen a Malaga ledolgozta egy gólos hátrányát a Portóval szemben és harmadik spanyol csapatként várhatja a péntek déli sorsolást.
  • Hszi Csin-ping kommunista pártfőtitkár lett Kína új elnöke

    Hszi Csin-ping lett a Kínai Népköztársaság, valamint a Központi Katonai Bizottság új, megválasztott elnöke - jelentette a kínai televízió a parlamenti képviselők szavazásának eredményét csütörtökön.
  • Buenos Airesben olyan a hangulat, mint mikor Messi gólt rúg

    "Buenos Airesben most olyan a hangulat, mint mikor Messi gólt rúg" - mondta az MTI-nek Fóthy István, az Argentínai Katolikus Magyarok Szövetségének elnöke. Hozzátette: ő maga nem vesz részt az utcai ünneplésben, hanem  elvonul, hogy imádkozzon az új pápáért, akire "nehéz feladat vár".
  • Áder János aláírja az alkotmánymódosítást

    Áder János magyar köztársasági elnök a közszolgálati televízió szerda esti híradójában mondta el, hogy alá fogja írni az alaptörvény negyedik módosítását, amit hétfőn fogadott el a parlament. A közlemény a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható.
  • Brüsszel vizsgálja a magyar alaptörvényt

    Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának belga vezetője szerdán felszólította José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét, hogy a küszöbön álló EU-csúcstalálkozón vesse fel a magyar alkotmánymódosítás ügyét, és az uniós alapértékek sérelme esetére kidolgozott eljárásrend jegyében kezdeményezzen vitát a kérdésről. 
  • Barack Obama lobbizik pápa-ügyben

    Egy amerikai pápa ugyanolyan hatékony lenne, mint bármi más állampolgárságú és nem lenne köteles engedelmeskedni az amerikai elnöknek - hangsúlyozta szerdán az amerikai ABC televíziónak nyilatkozva Barack Obama elnök.
  • Zenemű Márton Áronról - újra

    Újabb erdélyi körútra indul a Márton Áron életét feldolgozó zenemű. A Népemért vállalom című zeneművet március 15-én Gyulafehérváron a Szent Mihály Székesegyházban, március 16-án Sepsiszentgyörgyön a Szent József Templomban,  17-én Gyergyószentmiklóson a Művelődési Házban, 18-án Marosvásárhelyen a Nemzeti Színházban mutatják be. Az előadások kezdési időpontja 19 óra. 
  • Székelyföldi medvét sorsolnak ki az idei Humorfeszten

    Újításokkal, meglepetésekkel és egy Székelyföldről szállítandó medvével kecsegtetik nézőiket a 10. Erdélyi Humorfesztivál szervezői. A vetélkedőre április elején, három városban szűrik meg a jelentkezőket, akik közül a legtehetségesebbek április közepén, a kolozsvári versenyen állnak a zsűri és a nagyközönség elé.
  • Székely termék védjegy újabb 21 termelőnek

    Több száz termelő és érdeklődő jelenlétében tartották meg csütörtökön Csíkszeredában az I. Székelytermék-konferenciát, melyen huszonegy termelőnek adták át a védjegy használatát tanúsító bizonyítványt. Többek között Székely termék lett A székelység története című tankönyv is.
  • Leszavazta az EP a 2014-2020-as EU-büdzsét

    Elvetette az Európai Parlament szerdán a Európai Tanács által egy hónappal ezelőtt beterjesztett 2014-2020-as büdzsétervezetet. Az uniós törvényhozásban 506 EP-képviselő szavazott a tervezet ellen, 161 mellette és 23-an tartozkodtak.
  • Az Alkotmánybíróság tagja lesz az igazságügyi miniszter

    Alkotmánybírósági posztra váltja az igazságügyi miniszteri bársonyszéket Mona Pivniceru. Ezt a tárcavezető maga erősítette meg szerda este az Antena3 hírtelevízióban, miután kiszivárgott a sajtóba, hogy a Nemzeti Liberális Párt őt javasolja majd a taláros testületben júniusban megüresedő mandátumok egyikére.
  • Az EP-ben is felvetették az alkotmánymódosítás kérdését

    Szocialista és liberális európai parlamenti (EP-) képviselők az EP strasbourgi plenáris ülésén is felvetették kedden a magyar alaptörvény-módosítás kérdését, de a témát végül - az MTI értesülése szerint Martin Schulz szocialista párti EP-elnök döntése nyomán - ezúttal nem vették fel a hivatalos napirendi pontok közé.
  • Mi módosult a magyarországi alaptörvényben?

    Jelenleg az Európai Bizottság vizsgálja, később a Velencei Bizottság is kielemzi a magyar alkotmány immár negyedik, eddig legátfogóbb, 22 cikkből álló módosításait, amelyek kiverték a biztosítékot az Európai Unióban. A magyar ellenzéki pártok a demokrácia felszámolásáról beszélnek.
  • Fekete füst szállt fel a Sixtus-kápolna kéményéből

    Fekete füst szállt fel kedd este a Sixtus-kápolna kéményéből, jelezve, hogy a délután összeült konklávé első szavazásán nem sikerült megválasztani a tisztségéből visszavonult XVI. Benedek utódját. A 115 bíboros szerdán délelőtt ismét szavaz az új pápa személyéről.