Amirõl a ma szól

  • Rekord: újra Lionel Messi nyerte el az Aranylabda-díjat

    Lionel Messi, az FC Barcelona argentin válogatott futballistája nyerte el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), valamint a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda díjat, amelyet hétfőn adtak át a FIFA zürichi éves gáláján. A legszebb gólért járó Puskás-díj a szlovák Miroslav Stoché lett.
  • Romániában a legkisebb a minimálbér az EU-ban

    Romániában a legkisebb a minimálbér ettől az évtől az Európai Unió tagállamai közül, mert Bulgáriában január elsejétől megemelték ezt az összeget. Így az uniós statisztikákban a két ország helyet cserélt: tavaly még Bulgária az utolsó, Románia az utolsó előtti helyen állt ezen a téren.
  • Nem változik a főügyészek kinevezési procedúrája

    Az államfő múlt heti felvetése ellenére nem változik legfőbb ügyész és a korrupcióellenes ügyészség vezetőjének kinevezési procedúrája – szögezte le hétfőn este közleményben a Monica Pivniceru vezette igazságügyi minisztérium.
  • Bugár: változhat a szlovák-magyar kapcsolatok hangneme

    A közelgő magyarországi parlamenti választások hangnemváltozást hozhatnak a szlovák-magyar viszony néhány témájában - jelentette ki Bugár Béla, a Most-Híd szlovák-magyar párt elnöke a SITA szlovák hírügynökségnek adott nyilatkozatában hétfőn.
  • Félig zárt marad a románok előtt a spanyol munkaerőpiac

    További egy évig korlátozhatja Spanyolország a román állampolgárok munkavállalását, ugyanis az Európai Bizottság jóváhagyta az ezzel kapcsolatos spanyol kérést, miután Madrid úgy ítélte meg, továbbra is jelentős zavarok figyelhetők meg a spanyol munkaerőpiacon.
  • A hosszú élet titkát őrzi egy apró görög sziget

    A görög Ikaría szigetének lakói átlagosan tíz évvel tovább élnek, mint a többi nyugat-európai ember - mutat rá az Athéni Egyetem szakembereinek tanulmánya, amely részletesen elemzi a szigetlakók hosszú életének titkát.
  • A legnagyobb amatőr színházi fesztiválra megy az Osonó

    A monacói Nemzetközi Amatőr Színházi Világfesztiválra hívták meg a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhelyt. A Monaco városi Théâtre des Variétés-ben, augusztus 19 és 28 között sorra kerülő fesztivál keretében az „Ahogyan a víz tükrözi az arcot" című előadást mutatják be a sepsiszentgyörgyiek.
  • Felszámolták a marosvásárhelyi RMDSZ-t

    Teljes egészében felszámolják és újjászervezik a marosvásárhelyi RMDSZ-szervezetet – közölte hétfőn a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöksége. A határozat értelmében megszűntek a városi RMDSZ testületei: a közgyűlés, a választmány és az elnökség, illetve leváltották az elnököt, Benedek Istvánt.
  • Több pénzből gazdálkodhat idén az egészségügy

    Harminc százalékkal lesz nagyobb a tavalyinál Eugen Nicolaescu tárcavezető szerint az egészségügyi minisztérium költségvetése, a gond csupán az, hogy a pénztöbbletet az elmúlt években felhalmozott adósságok kifizetésére kell majd fordítani.
  • nnn

  • „Roncsprogramot” indít a H&M áruházlánc

    A H&M csoport februártól új programot vezet be üzlethálózatában: a régi ruhákért olyan kuponokat ad, amelyekkel az üzleteiben új termékeket lehet vásárolni.
  • Román lapok: Victor Ponta a PNL utáni időkre készül

    A bukaresti lapok szerint Victor Ponta az USL felbomlása esetére, a liberális partnerekkel való esetleges szakításra készülve akar jó kapcsolatokat ápolni az RMDSZ-szel, és ezért nevezett ki magyar tisztségviselőket a kormányzat második vonalában.
  • Horváth Péter a Látó Irodalmi Játékokon

    A Látó Irodalmi Játékok 2013-as évada első rendezvényének meghívottja Horváth Péter író, rendező, a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem drámatanára, a nagysikerű Bogárvérrel című regény szerzője.
  • Újra műsoron az Ilja próféta Szentgyörgyön

    A Tamási Áron Színház mindenkori legfontosabb előadásainak sorában ott a helye az Ilja prófétának is, így ez a produkció sem maradhat ki az idei évadban műsorra tűzött felújítások közül. Tadeusz Słobodzianek komédiáját három alkalommal tekintheti meg újra a sepsiszentgyörgyi közönség: január 9-én (szerdán), 12-én (szombaton) és 13-án (vasárnap), mindhárom nap este 19 órától a színház Kamaratermében. Az előadásra érvényes az Ábel bérlet.
  • Guberálók tüzelik el a kidobott fenyőket Sepsiszentgyörgyön

    A sepsiszentgyörgyiek által kidobott karácsonyfákért versenyeznek a helyi köztisztasági vállalat alkalmazottai és a guberálók. Máthé László, a Tega műveleti vezetője lapunknak elmondta, hétvégétől egy teherautóval, két váltásban járják a várost, és gyűjtik a hulladéklerakó helyekre vagy tömbházak mellé kidobott fenyőket.
  • Ősztől már minden Orbán kezében összpontosulhat

    Őszre a maradék néhány – közjogilag – független, hatalmi kontrollt jelentő intézmény is engedelmes kiszolgálójává válhat a kormány politikájának. A Magyar Nemzeti Bank új elnökét márciusban választhatják meg, április végére két új taggal egészülhet ki az Alkotmánybíróság, szeptemberben minden bizonnyal Szabó Máté ombudsmannak is mennie kell majd.
  • Nem fizettek érte, de hősként fogadták Bastost Rijadban

    Világsztároknak kijáró fogadtatásban részesítették vasárnap este az Al-Nasszr szurkolói a rijadi King Khaled repülőtéren Rafael Bastost, a Kolozsvári CFR 1907-től megszerzett brazil középpályást.
  • Áttelepült csíki család vesztette életét a karcagi balesetben

    Egy Magyarországra áttelepült csíkszentgyörgyi család négy tagja és egy szomszédjuk halt meg a Karcagnál vasárnap történt tragikus balesetben - tudta meg az MTI székelyföldi forrásokból.