Amirõl a ma szól

  • Román sajtó: „halálos ütést" kapott a magyar válogatott

    „Váratlan segítséget" kapott a román labdarúgó válogatott, amely „megszabadult a budapesti pokoltól", miután a FIFA arra kötelezte a magyar szövetséget, hogy zárt kapuk mögött rendezze meg március 22-én a magyar-román világbajnoki selejtezőt - véli a román sportmédia.
  • A Mainz csak 20 millióért engedné el Szalai Ádámot

    A német Bild értesülései szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal már a téli átigazolási időszakban ajánlatot tehet a Mainz magyar válogatott támadójáért, Szalai Ádámért. Christian Heidel, a németek klubmenedzsere ugyanakkor elmondta, a télen semmiképpen nem engedik el a futballistát, bár ha valaki 20 millió eurót kínál érte, akkor gondolkodóba eshetnek.
  • Követné Depardieu példáját Ilie Năstase egykori teniszcsillag

    Gerard Depardieu példáját követné Ilie Năstase üzletember. Az egykori teniszcsillag túlzottan magasnak tartja a romániai adókat, ezért a francia színészhez hasonlóan orosz állampolgárságot venne fel.
  • Vona demonstrációt javasol a magyar- román focimeccsre

    Demonstráció szervezését javasolja a stadion mellé a magyar labdarúgó-válogatott következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzésén a Jobbik elnök-frakcióvezetője annak kapcsán, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a meccset zárt kapuk mögött kell lejátszani március 22-én.
  • Zsidózás miatt zártkapus lesz a magyar–román

    A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntése értelmében zárt kapuk mögött rendezik a Magyarország–Románia világbajnoki selejtező mérkőzést március 22-én. A FIFA azért hozta ezt az ítéletet, mert a magyar szurkolók egy része antiszemita rigmusokat kiabált az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen.
  • Danileț: az ügyészek függetlenségére tör a kormány

    Változtatna a számára egyre kényelmetlenebbé váló ügyészek jogállásán és felszámolná szakmai függetlenségük intézményes garanciáit a szociálliberális hatalom – jelentette ki kedden a HotNews portálnak Cristi Danileț bíró. A Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) tagja szerint a kormánypártok az idénre tervezett alkotmánymódosítással készülnek az igazságügy-minisztériumnak alárendelni a vádhatóságot.
  • Hatalmas a feketepiac GDP-aránya Romániában

    A bruttó hazai termék jelentős hányadát teszi ki a feketemunka Romániában az Európai Bizottság kimutatásai szerint. A legmagasabb az arány Bulgáriában (31,9 százalék), majd Észtország és Románia következik 29,3 és 29,1 százalékkal.
  • Ilyés szerint lehetetlen helyzetet teremtett a kormány

    A kormány lehetetlen helyzetbe hozta az önkormányzatokat, mert a helyi adók és illetékek mértékének megállapításával kapcsolatban olyan rendelkezést fogadott el, amely határidejét nem lehet betartani, illetve törvénytelen – nyilatkozta kedden, Kolozsváron az RMDSZ önkormányzati kérdésekért felelős főtitkárhelyettese.
  • Hatszáz cseh polgármester tüntette el az elnök portréját

    Már több mint 600 csehországi polgármester távolíttatta el hivatalából Václav Klaus államfő portréját, hogy így tiltakozzon a köztársasági elnök által újévkor meghirdetett szokatlanul széles körű közkegyelem miatt.
  • Letartóztatták a balesetben elhunyt csíkiak gyilkosát

    Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Szolnoki Járásbíróság azt a moldovai férfit, aki feltételezhetően a vasárnap autóbalesetben elhunyt öt csíkszentgyrörgyi személy halálát okozta. 
  • Totális a káosz a helyi adók és illetékek emelése körül

    Káoszt és zavart keltett a kormány helyi önkormányzatoknál azáltal, hogy még mindig nem fogadta el azt a sürgősségi rendeletet, amely a helyhatóságokra bízná a helyi adók és illetékek megemelését. A jogszabály elfogadására Liviu Dragnea kormányfő-helyettes még a tavaly tett ígéretet.
  • A hóvihar foglya lett kedden az ország egyharmada

    Hóvihar sújtja az ország észak-keleti és keleti részét, ahol egy ember eltűnt, 210 embert pedig a hatóságoknak kellett kimenteniük a hóba beragadt autóbuszokból. Hét országutat lezártak a hatóságok, mivel helyenként a hó vastagsága eléri a másfél métert. Az előrejelzések szerint csak péntektől várható az idő enyhülése.
  • Merre tovább marosvásárhelyi repülőtér?

    A tavalyi 300 ezerhez képest idén 400 százezer utas szállítását tervezi a Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér – számolt be a maszol.ro-nak Peti András, a légikikötő igazgatótanácsának elnöke. Tájékoztatása szerint a Kolozs megyei tanáccsal folytatott pereskedés ellenére jó évet zártak.
  • Szlovák válogatottakkal erősít a Csíkszeredai HSC

    Aláírt a Csíkszeredai HSC jégkorongcsapatához kedden Jaroslav Kmit, a felvidéki Nagymihály (HK Michalovce) 33 esztendős csatára. A tervek szerint Kmit szerdán érkezik a hargitai városba és várhatóan magával hozza nagymihályi csapattársát, Richard Sechnyt is, akivel szóban ugyancsak megegyeztek a Sport Club vezetői.
  • Márciusban sem lesz döntés a schengeni csatlakozásról?

    Előfordulhat, hogy a márciusi EU-csúcson sem születik döntés Románia és Bulgária schengeni csatlakozásáról – írta kedden brüsszeli diplomáciai forrásra hivatkozva a novinite.com. Az angol nyelvű bolgár portál a szófiai közszolgálati rádióra hivatkozva azt állítja: a „komplikált romániai politikai helyzet" az oka az újabb csúszásnak.
  • Évtizedes szünet után új David Bowie-szám

    Évtizedes szünet után, 66. születésnapján új számmal jelentkezett David Bowie: a brit énekes kedden jelentette be Where Are We Now? című dalának kiadását.
  • Négy százalékkal nőtt a helyi adó Marosvásárhelyen

    Négy százalékkal emelte Marosvásárhelyen a helyi önkormányzat a helyi adókat. Peti András önkormányzati képviselő a maszol.ro érdeklődésére elmondta, a december 27-i kormányhatározat alapján a legutóbbi három évi inflációhoz kellett igazítani az adókat és illetékeket, de mivel a marosvásárhelyi tanács az utóbbi években kétszer is emelt adót, most elégséges volt a négy százalékos növelés.
  • Spanyol kézi vb: francia címvédés vagy trónfosztás?

    A következő két hétben Spanyolországba költözik a férfi kézilabdavilág elitje: a jelentős kézilabdás hagyományokkal rendelkező ország péntektől ad otthont a 2013-as világbajnokságnak. A torna fő esélyese a francia válogatott, amely az utóbbi két vb-n aranyérmet szerzett. A Mocsai Lajos edzette magyar válogatottra a londoni olimpián elért negyedik hely után várhatóan jobban odafigyelnek az ellenfelek.