Amirõl a ma szól

  • Földcsuszamlás ölt meg 16 embert Kínában

    Legalább tizenhat halottja van egy földcsuszamlásnak, ami több családot maga alá temetett a délnyugat-kínai Jünnan tartományban pénteken reggel.
  • Alvilági leszámolást hiúsítottak meg Piatra Neamţon

    Robbantásos alvilági leszámolást hiúsítottak meg a Piatra Neamţ-i a hatóságok - közölte pénteken a szervezett bűnözés elleni ügyészség. A rendőrök három gyanúsítottat értek tetten péntek hajnalban, amint egy katonai robbanóanyagból házilag készített pokolgépet szereltek egy ismert alvilági figura, Bogdan Mararu autója alá.
  • „Országértékelő” beszédet tartott Victor Ponta

    Év végére 150 euróval növekedik az egy főre eső román államadósság – jelentette be Victor Ponta "országértékelő" sajtóértekezletén. A miniszterelnök azt mondta, nem az előző kormányt kívánja bírálni, csupán a Románia „reális gazdasági helyzetét” és az idei büdzsé sarokszámait ismerteti.
  • Maszol-interjú: Novák Eduárd aranyért gyurakodna Rióban is

    Csomafalvi édesanyámtól örököltem ambíciómat. Szokták mondani, hogy a csomafalvi iskola udvarán azért van egy busz, mert ott tanítják meg a gyerekeket gyurakodni. A csomafalviak ilyen gyurakodósak – adta meg paralimpiai győzelmének egyik lehetséges magyarázatát a maszol.ro-nak adott interjújában Novák Károly Eduárd.
  • Voiculescu azt állítja, hamarosan leteszi a parlamenti esküt

    Dan Voiculescu szenátor azt ígéri, hamarosan leteszi a parlamenti esküt, és ezzel véget vet a spekulációknak, melyek szerint a halogatással az igazságszolgáltatás elől menekül.
  • Az Európai Bizottság is elítélte a Bayer-cikket

    Teljességgel elfogadhatatlannak minősítette Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyi, szabadságjogi kérdésekben illetékes alelnöke Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban megjelent, a cigánysággal foglalkozó cikkét.
  • A Lincoln és a Pi élete kapta a legtöbb Oscar-jelölést

    A Lincoln, a Pi élete, A nyomorultak és a Szerelem című filmek szerepelnek az idei Oscar-díj favoritjai között, a legjobb alkotásnak járó szoborért kilenc mű van versenyben. A jelöltek listáját csütörtökön hozták nyilvánosságra Los Angelesben.
  • Új bemutatóra készül a gyergyószentmiklósi Figura

    A Figura Stúdió Színház bemutatóval kezdi az új évet. Január 19-én Kövesdy István rendezésében kerül bemutatásra Háy János Mandragóra című darabja. A komédia Niccolo Machiavelli azonos című komédiájának átirata, tovább értelemezése. Botrányos volta, szerelem és intrika különös keveréke által Machiavelli vígjátéka a mai kor számára is érvényes kérdéseket vet fel.
  • Kezdődnek a szezonvégi kiárúsítások

    Január 15-től szezonvégi kiárusításra készülnek a háromszéki üzletek. A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatalban egyelőre két cég jelentette be, hogy árkedvezménnyel kiárusítja az őszi és téli ruhaneműket, de az erre vonatkozó kéréseket még be lehet nyújtani a polgármesteri hivatalhoz 15 nappal az akciós időszak kezdete előtt.
  • A vonatok is késnek a havazás és a rendkívüli hideg miatt

    Újra megdőlt az idei hidegrekord, csütörtökön reggel mínusz 28,7 fokot mértek a Kovászna megyei Bodzafordulón, a talajszinten pedig ennél is alacsonyabb volt a hőmérséklet: mínusz 30,6 Celsius fok.
  • A „jogvédő” Becali és társai a parlamenti bizottságokban

    Nem megfelelő embert a nem megfelelő helyre. Mintha csak ebből a gondolatmenetből indultak volna ki a honatyák a parlamenti szakbizottságok tagjainak megválasztásánál: sok esetben olyan személyek kerültek a testületekbe, akiknek semmi közül nincs azok tevékenységi köréhez.
  • Farsang idejére komédia dukál Székelyudvarhelyen

    A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház január 10-én, csütörtökön 19 órától a Haáz Rezső felnőttbérletes nézőit, másnap, január 11-én 19 órától Kovács György felnőttbérletes nézőit várja G. Feydeau vígjátékára, a Le is út, fel is út című előadásra.
  • Összeütközött két vonat Svájcban, tizenhét sérült

    Két vonat összeütközött csütörtök reggel Svájcban Neuhausen am Rheinfall város pályaudvarának közvetlen közelében, közölte a helyi rendőrség szóvivője. Tizenhét ember sérült meg.
  • Az FC Barcelona a legjobb klubcsapat, a Kolozsvári CFR a 31.

    Az FC Barcelona volt az elmúlt évben a legjobb klubcsapat a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint. A romániai csapatok közül a legjobb helyezést a az őszi Bajnokok Ligája-csoportkörben 10 pontot gyűjtő Kolozsvári CFR 1907, amely tizenegy helyet előrelépve a Lazio Rómával és az Ulsan Hyundai Horagi FC-vel osztozik a 31. helyen.
  • Kolozsváron ismét Fizikusok

    Pénteken, január 11-én este 7 órától tekintheti meg a közönség a Dürrenmatt a Fizikusok című drámájából színre vitt előadást a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagytermében. Lori Petermann rendezése tele van kihívásokkal és fekete humorral. A tragédia vonásait is megjelenítő szatiriukus komédiaolyan konfliktusokat és félelmeket idéz, amelyek akkor válnak uralkodóvá, amikor a egymással szembenálló államok a hadviselés legkorszerűbb és legfejlettebb technológiájáért versengenek.
  • Nem kap fizetést a kormányfőtől Frunda György

    Tiszteletbeli tanácsosává nevezte ki Frunda Györgyöt a miniszterelnök. Ez azt jelenti, hogy az RMDSZ volt szenátora fizetség nélkül végzi majd a munkáját Victor Ponta kabinetjében.
  • Bajnai: őszre muszáj megkötni az ellenzéki egyezséget

    Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a Haza és Haladás Egyesület elnöke azt MTI-nek adott interjúban arról beszélt: az ellenzéki szervezetek közjogi kérdésekről szóló tárgyalásain ki kell nyilvánítani, hogy "az Orbán-kormány szükségszerű és kívánatos bukása" nem jelenti az előző kormányzati időszak visszaállítását, "hiszen nem véletlenül szavaztak olyan sokan a változásra 2010-ben".