Amirõl a ma szól

  • Dakar 2013: spanyol és francia részsiker a második napon

    A motorosoknál a spanyol Joan Barreda Port, míg az autósok versenyében a címvédő francia Stéphane Peterhansel érte el a legjobb időt a Dakar-rali második szakaszán. Szalay Balázs a 29. helyen ért célba.
  • Elemzők: a 4,75 lejt is elérheti idén az euróárfolyam

    A lej gyengülésére számítanak ebben az évben a pénzügyi elemzők. Előrejelzéseik szerint az euró 2013-ban a 4,58-4,75 lejes árfolyam között ingadozik majd.
  • Cameron: "nem lenne helyes döntés" a kilépés az EU-ból

    Nem lenne helyes döntés Nagy-Britannia részéről az EU-tagság feladása, a brit kormány részéről ugyanakkor teljesen jogos igény az unióhoz fűződő viszonyrendszer módosítása - mondta vasárnap a brit miniszterelnök.
  • Isten pénze - musical a Csíki Játékszínben

    A Csíki Játékszín január 6-án, vasárnap 19 órától, a Prospero bérleteseknek játssza az Isten pénze című musicalt, Tolcsvay László, zeneszerző, Müller Péter, drámaíró és Müller Péter Sziámi, dalszövegíró közös művét.
  • Öt csíkszeredai halt meg a karcagi balesetben

    Csíkszeredaiak lehetnek a Karcagnál vasárnap történt tragikus baleset áldozatai, az MTI értesülései szerint a négy felnőtt közül ketten román állampolgárok, a másik két áldozat román-magyar kettős állampolgár.
  • Másfél millió lejt gyűjtött az MTVA a „Böjte-árváknak"

    Mintegy 92,6 millió forint (közel másfél millió lej) adományt adtak át a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) képviselői vasárnap Böjte Csaba szerzetesnek, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának Budapesten.
  • Az Udinese „mutatja az utat" a vasutasoknak az Inter ellen

    Sorozatban negyedik idegenbeli vereségét szenvedte el az Internazionale Milánó a Serie A-ban, a nerrazurrik megalázó 0-3-as eredményt könyvelhettek el vasárnap az Udinese ellen. Mint korábban írtuk, a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgói az Inter ellen küzdenek meg az Európa Liga nyolcaddöntőjébe kerülésért.
  • Vlagyimir Putyin avatta orosszá Gerard Depardieu-t

    Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta át Gérard Depardieu francia színésznek az orosz útlevelet - közölte az államfő szóvivője. Dmitrij Peszkov vasárnapi tájékoztatása szerint Putyin a fekete-tengeri Szocsiban lévő elnöki rezidencián szombaton fogadta Depardieu-t.
  • Megemlékeztek a Szent Korona hazatérésének 35. évfordulójáról

    A Szent Korona méltó megőrzése és visszaszolgáltatása ritkán emlegetett, de nagyon erős köteléket vont Magyarország és az Egyesült Államok közé - jelentette ki Hende Csaba magyar honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a korona hazatérésének 35. évfordulóján tartott ünnepségen.
  • Florea üzeni Bocnak: el a kezekkel a Félszigettől!

    Ellenzi a Félsziget Fesztivál elköltöztetését Marosvásárhelyről Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere. A városgazda kolozsvári kollégája, Emil Boc ama december végi bejelentésére reagált,  hogy a Félsziget Fesztivál 2013-ban Kolozsvárra költözhet, és ezt január 15-e után fogják bejelenteni.
  • Jót tettek Victor Ponta népszerűségének a választások

    Két százalékponttal nőtt december közepén novemberhez képest Victor Ponta miniszterelnök bizalmi indexe, így vezeti a hazai politikusok népszerűségi toplistáját – derül ki a választások utáni első közvélemény-kutatásból. A CSOP felmérése az Evenimentul zilei napilap megrendelésére készült.
  • Színház-szezon Temesváron: kilenc előadás januárban

    A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház januárban kilenc előadást játszik. Meghívott előadásként színpadra kerül a Horváth Csaba által rendezett Toldi, ezen kívül a temesvári közönség a Gardénia, Deviancia, Prah, Rendőrség, Özönvíz előtt valamint a Peer Gynt című előadásokat láthatja.
  • Szélriadót rendeltek el szombat estétől kedd délutánig

    Az egész ország területére érvényes, szombat estétől kedd délután 2 óráig tartó szélriadót rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálat (INMH).
  • Corina Creţu nacionalista demagógiával vádolja Tőkést

    Közleményben ítélte el Corina Cretu, az Európai Parlament szocialista frakciójának alelnöke Tőkés László EP-képviselő azon kezdeményezését, hogy nyilvánítsák 2013-at az autonómia évének a magyar közösség számára Romániában és az egész Kárpát-medencében.
  • Peruból indul és Chilében ér célba az idei Dakar-rali

    Szombaton Peru fővárosa, Lima mellől rajtol el a világ leghíresebb és legkeményebb terepversenye, a Dakar-rali, amely január 19-én Santiago de Chilében ér célba. A versenynek, amelynek kezdete, 1979 óta eddig 58 halálos áldozata volt, az idén 161 autó, 196 motorkerékpár, 75 kamion és 40 quad vág neki.
  • Frissítve: Victor Ponta tanácsadója lett Frunda György

    Victor Ponta személyes tanácsadójává nevezte ki Frunda Györgyöt. A kormányfő elsősorban jogi és kisebbségpolitikai kérdésekben számít az RMDSZ volt szenátorának segítségére.
  • "Magyartalanították" Kassát, 2013 Európa Kulturális Fővárosát

    Több tucat helyszínen, több mint 150 kulturális eseménnyel várja a látogatókat a Kassa - Európa Kulturális Fővárosa 2013 (EKF) projekt két napon át tartó megnyitója január 19-én és 20-án. A drámaian megfogyatkozott magyar közösség viszont egyáltalán nem szerepel a rendezvény programjában.
  • Nem mehetett el Koszovóba Tomislav Nikolic szerb elnök

    Koszovó nem engedélyezi a beutazást Tomislav Nikolic szerb elnök számára – erősítette meg szombaton Hajredin Kuci koszovói miniszterelnök-helyettes. A szerb államfő hétfőn részt szeretett volna venni a szerb ortodox egyház koszovói karácsonyi ünnepségén.
  • Hol tart ma a sajtószabadság a világban?

    Romániában csak félig szabad a sajtó, mert a médiatrösztök a tulajdonosok véleményét erőltetik rá a nézőkre – nyilatkozta a maszol.ro-nak adott interjúban Pál Norbert nemzetközi jogász, aki nemrégiben a marosvásárhelyi Sajtóklub vendégeként a világ országaira jellemző sajtószabadságról beszélt.
  • Nemzeti emlékhelyet jelző oszlopot avattak Székesfehérváron

    Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke avatta fel a nemzeti emlékhelyet jelző márványoszlopot (sztélét) pénteken Székesfehérváron, miután részt vett a város Szent István-emlékéve hivatalos megnyitójának számító díszközgyűlésen.