Amirõl a ma szól

  • Négysánc: Schlierenzauer átvette a vezetést Innsbruckban

    Az ausztriai Innsbruckban folytatódott pénteken a síugró-világkupa. A győzelmet ezúttal Gregor Schlierenzauer szerezte meg a lengyel Kamil Stoch és a norvég Anders Bardal előtt, s ezzel – a négyállomásos sorozat harmadik viadala után – átvette a vezetést a Négysáncverseny összetettjében is, mivel az eddig élen álló norvég Anders Jacobsen csak a hetedik lett.
  • Botrány a Legfelsőbb Bírói Tanács tisztújító ülésén

    A Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) tisztújítási procedúrájának megismétlését kéri a CSM bírói részlege, miután a hazai igazságszolgáltatás szakmai testülete pénteki ülésén elnökké választotta Oana Schmidt Hainealát.
  • Gazdag európaiai tömegei követik Depardieu példáját?

    Számos kérdést vet fel Oroszországban Vlagyimir Putyin elnök utasítása, hogy a hatóságok fogadják el Gérard Depardieu francia színész orosz állampolgárság iránti kérelmét - írja pénteki számában a Le Figaro című francia lap Moszkvából. Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes, Oroszország volt NATO-nagykövete úgy véli, hogy a Depardieu-ügy precedenst teremthet, és Oroszországba csábíthat más adómenekülteket is, akiket vonz az egykulcsos, 13 százalékos adó.
  • Alkotmányellenes a magyar választók előregisztrációja

    Alaptörvény-ellenesnek ítélte pénteken a választási eljárásról szóló törvény több rendelkezését, így a minden választóra kiterjedő regisztrációs kötelezettséget az magyar Alkotmánybíróság (Ab).
  • A visszarendeződés veszélyeiről beszélt Băsescu a CSM ülésén

    A visszarendeződés veszélyeiről beszélt Traian Băsescu pénteken a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) pénteki ülésén, melyen a hazai igazságszolgáltatás szakmai testülete új vezetőséget választott.
  • MTVA: Esterházy cenzúrázása csupán „félreértés” volt

    A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vizsgálatot rendelt el Esterházy Péter író Kossuth rádióban december 25-én elhangzott programajánlója ügyében, és elnézést kért az írótól.
  • Rogán: 2014-ben nem lesz választási regisztráció

    Nem lesz választási regisztráció 2014-ben - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, miután alaptörvény-ellenesnek ítélte a választási eljárásról szóló törvény több rendelkezését az Alkotmánybíróság (Ab) Áder János köztársasági elnök indítványa nyomán. Rogán Antal azt mondta, a regisztráció esetleges alkotmányba foglalása a zűrzavar érzését kelthetné a szavazók körében.
  • Egymásnak ment Voiculescu és Kelemen

    „Etnikai terrorizmussal" vádolta csütörtök este Dan Voiculescu, a Konzervatív Párt alapító elnöke Kelemen Hunort, mert a szövetségi elnök a hvg.hu-nak adott év eleji interjúban a román politika rákos daganatának nevezte az üzletember-politikust. Voiculescu tavaly „hűségesküt" várt el az RMDSZ vezetőitől.
  • CFR: a napfényes Marbellán készülnek az Inter legyőzésére

    Harminckét napos spanyolországi edzőtáborozással készül a Kolozsvári CFR január 10. és február 12. között az Internazionale Milanó elleni az Európa Liga-összecsapásra. A vasutasok a napfényes Andalúziában levő Marbellára „menekültek” a hazai zord időjárás elől, ahol hasonló cipőben járó európai csapatok ellen tölthetik fel elemeiket. Egyelőre hat mérkőzést egyeztettek le, eszerint Cadúék a Dinamo Kijev, a Lech Poznan, a Rubin Kazany, a Torpedo Kutaisi, Nordsjaelland és a Viktoria Plzen ellen lépnek pályára.
  • Újra kell tárgyalnia a Mikó-pert a legfelsőbb bíróságnak

    A Mikó-per január 15-i ploiești-i tárgyalásán Markó Attila kérvényezni fogja, hogy ügyüket helyezzék át a legfelsőbb bíróságra – mondta a maszol.ro-nak csütörtökön a frissen megválasztott parlamenti képviselő, a per egyik vádlottja.
  • Január 19-től lépnek életbe a KRESZ módosulásai

    Nem szabad az idei évtől vezetői engedély nélkül mopedet vezetni, a jogosítványok megújítását pedig ezentúl minden kategóriánál orvosi vizsgálattól teszik függővé - egyebek mellett ezeket az újdonságokat tartalmazza az új KRESZ, amely január 19-én lép hatályba.
  • Kelemen Hunor közzétette az RMDSZ–USL-megállapodást

    Igéretemhez híven, itt, az RMDSZ honlapján tesszük közzé azt az október elején aláírt elvi megállapodást, amelynek minden szavát, minden mondatát ma is vállalom - jelentette be csütörtökön délután feltöltött videóüzenetében Kelemen Hunor. Az RMDSZ szövetségi elnöke korábban a hvg.hu-nak adott interjúban megelőlegezte, hogy még ezen a héten nyilvánosságra hozza a Szociál-Liberális Szövetséggel (USL) kötött választások előtti megállapodást.
  • Már csak a Likud erősebb a zsidó telepesek pártjánál

    Második helyre zárkózott fel a telepesek vallásos nacionalista Habájt Hajehudi (Zsidó Haza) nevű pártja a Likud-Jiszráel Béténu mögé az izraeli közszolgálati rádió megbízásából végzett, csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint.
  • Vízilabda: Benedek Tibor lett Kemény Dénes utóda

    Benedek Tibort választotta a férfi válogatott szövetségi kapitányának a Magyar Vízilabda-szövetség elnöksége. Az új edző több mint két évig volt Kemény Dénes segítője, most egyedül irányíthatja a magyar válogatottat.
  • Kelemen közzéteszi az USL vezetőivel kötött megállapodást

    Csütörtökre vagy péntekre ígérte a hvg.hu-nak adott interjúban Kelemen Hunor szövetségi elnök annak a megállapodásnak a közzétételét, amelyet múlt év októberében kötött a Szociál-Liberális Szövetséggel az USL és az RMDSZ közös kormányzásáról.
  • Egy héten belül kétszer emeltek adót Sepsiszentgyörgyön

    Nagyobb mértékű adóemelésre kényszerült a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, mint amiről eredetileg határozott. Mint arról beszámoltunk, az év utolsó hetében a helyi tanács tagjai arról döntöttek, hogy a magánszemélyek ingatlan és terület adóját a tavalyinál 10 százalékkal emelik. Az év utolsó napján azonban életbe lépett az a kormányhatározat, amely arra kötelezi az önkormányzatokat, hogy az elmúlt három év inflációjának mértékével, azaz 16,05 százalékkal növelje a helyi adókat.
  • Nőtt a jövedéki adó: drágább lesz az élet az új esztendőben

    Az idei esztendő – akárcsak a többi – újabb drágulásokkal indul. A jövedéki adó növekedése, a lej értékvesztése miatt jelentősen emelkedik a cigaretta és az üzemanyag ára. A kormány lehetővé tette az önkormányzatok számára a helyi adók megemelését, és megint csak drágul a villamos energia, továbbá a földgáz.