Amirõl a ma szól

  • Zenés bohózattal búcsúztatja az óévet a Harag György Társulat

    A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata ismét visszatér ahhoz a közel 60 éves hagyományához, hogy az év utolsó napján vidám szilveszteri produkcióval lepi meg közönségét. Idén szilveszterkor a Kellér-Horváth-Szenes szerzőhármas A szabin nők elrablása című zenés bohózatát tűzi műsorára a társulat, amelyet egy fiatal, tehetséges színész-rendező, a frissen Szatmárnémetibe szerződött Kányádi Szilárd állít színpadra.
  • 250 millió eurót ígért Messiért egy orosz klub

    Az El Mundo Deportivo értesülése szerint egy orosz klub 250 millió eurót ajánlott a Barcelona támadójáért, Lionel Messiért, aki évi 30 milliót tehetett volna zsebre.
  • Napi százezer euró asszonytartást fizet Berlusconi

    Huszonkét évi házasság után havi hárommillió - napi százezer - euró asszonytartásra kötelezte a bíróság Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt most lezárult bontóperében. Az 56 éves Veronica Lario 2009 májusában indított válópert, egy hónappal azután, hogy az akkor kormányfő Berlusconi megjelent Noemi Letizia, egy 18 éves nápolyi lány születésnapi ünnepségén.
  • Oktatási államtitkár maradt az RMDSZ-es Király András

    Újabb államtitkári kinevezést kapott az oktatási minisztériumban Király András, az RMDSZ politikusa, aki eddig is a kisebbségi nyelveken szervezett közoktatásért felelt a tárcánál - közölte pénteken az MTI-vel az RMDSZ tisztségviselője.
  • Szuperprodukció Marosvásárhelyen szilveszterre

    Kihívásnak nevezte Harsányi Zsolt rendező, Bodor Johanna koreográfus és Incze G. Katalin zenei vezető, karmester azt a zenés produkciót, amelynek hatvan szereplője – színésze és zenésze –, közel száz jelmeze és impozáns díszlete van, premierjét pedig december 31-én tartják meg Marosvásárhelyen: G. B. Shaw My Fair Lady című musicaljét.
  • Petárdázni nem, de csillagszórózni lehet újévkor

    Petárdázni tilos, de vannak legális pirotechnikai eszközök, amelyekkel csak szilveszter éjjelén lehet szórakozni. A petárda nem ilyen, annak forgalmazását és használatát börtönnel büntethetik.
  • Székelyföld ifjúsági fővárosa – Sepsiszentgyörgy radarja

    Idén a „Sepsiszentgyörgy - Székelyföld ifjúsági és kulturális fővárosa” rendezvénysorozat tette láthatóvá a háromszéki megyeszékhelyet, hiszen 12 helyszínen 84 rendezvényt, több mint 30 ezer résztvevőt, 1500 sajtómegjelenést, 52 partnert, 16 támogatót, 5 nyertes pályázatot és 4 kiadványt összesített a keretrendezvény, „amely radarként működött, amely révén távolról is látszott a város” – összegzett csütörtökön Antal Árpád.
  • Választójogi reform: visszatérne a listás szavazáshoz Ponta

    A pártlistás szavazás és a kisebb létszámú parlament bevezetését támogatja a jövő évi választójogi reform megvalósításakor a Szociáldemokrata Párt (PSD) – közölte csütörtök este Targu Jiuban tartott sajtótájékoztatóján Victor Ponta, a PSD elnöke.
  • A metró elé löktek egy férfit New Yorkban

    Egy maga elé motyogó nő belökött egy férfit a New York-i metró alá helyi idő szerint csütörtök este – írja az ABC News.
  • Meghosszabbították a bérkorlátozást az állami vállalatoknál

    Jövőre sem nőnek reálértékben a bérek az állami vállalatoknál: legfeljebb - az inflációnak megfelelő - három százalékos béremelést adhatnak alkalmazottaiknak 2013-ban azok a cégek, amelyek idén nyereséget könyveltek el - döntötte el csütörtöki ülésén a kormány.
  • Mint üzent Victor Ponta Traian Băsescunak?

    A februári Teleorman megyei időközi választásokon kívül jövőre nem lesznek választások Romániában, „így jut idő komoly dolgokra is” – fogalmazott csütörtökön, az idei utolsó kormányülésen a miniszterelnök.
  • "A legjobb pillanatban jött a megvilágosodás"

    Az idei évadban Szatmárnémetibe szerződött rendező Kányádi Szilárd, akit a Harag György Társulat közönsége színészi minőségében már megismerhetett. Most rendezőként fog bemutatkozni a színházkedvelőknek, ugyanis ő viszi színre A szabin nők elrablását, amelyet a társulat szilveszteri előadásként ajánl a nézőknek.
  • Nőnek jövőre a helyi adók és illetékek Sepsiszentgyörgyön

    Sepsiszentgyörgyön jövő évben emelkednek a magán- és jogi személyekre kivetett helyi adók és illetékek, ugyanakkor az önkormányzat pályázati támogatást nyújt a helyi érdekeltségű cégeknek, hogy visszaszerezzék a többletként befizetett adójukat.
  • Nem változtatott főügyész-jelöltjein Mona Pivniceru

    A Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) korábbi negatív véleményezése ellenére Mona Pivniceru igazságügyi miniszter ugyanazt a két személyt, Tiberiu Niţut és Ioan Irimiét javasolja a legfőbb ügyészi, illetve a korrupcióellenes főügyészi tisztségbe.
  • Pezsgő magyar közmédia szilveszterkor

    Az év utolsó napja a számadás és a felhőtlen szórakozás ideje. A magyar közszolgálati csatornák mindkettőhöz bőséges muníciót nyújtanak – ígéri az MTVA szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
  • Szilveszteri bemelegítő Udvarhelyen: Fel is út, le is út!

    December 30-án, vasárnap 19 órától ismét játssza a székelyudvarhelyi társulat Georges Feydeau Fel is út, le is út! című klasszikus francia vígjátékát Tóth Árpád rendezésében. Az előadást december 31-én, hétfőn 18 órától is megtekinthetik azok, akik minőségi kikapcsolódással szeretnék kezdeni a szilveszteréjszakát.
  • Mit jelent ma Romániában németnek lenni?

    „Nagyon kisszámú kisebbségként létezünk, vannak viszont továbbra is fiatalok, akik a német a kultúrában nőttek fel, és eszük ágában sincs elmenni” – mondta a maszol.ro-nak adott interjúban Kommer Alois, a Marosvásárhelyi Rádió német nyelvű szerkesztőségének munkatársa, aki a német kisebbség történetéből doktorál.
  • Duşa: egyik legnyugalmasabb karácsonyunk volt

    Mircea Duşa védelmi miniszter szerdán kijelentette, hogy az idei karácsony az egyik legnyugalmasabb volt, nem zavarták meg különlegesebb események az ünnepet.
  • Az intenzív osztályra került idősebb George Bush

    Jelentősen romlott George H. W. Bush egészségi állapota, a volt amerikai elnököt vasárnap óta az intenzív osztályon ápolják, közölte a család szóvivője helyi idő szerint szerdán. A 88 éves volt politikus makacs lázzal bajlódik, amely az elmúlt napokban felszökött. Ő a legidősebb élő volt amerikai elnök.