Amirõl a ma szól

  • Kegyelmet kapott az elítélt pápai komornyik

    XVI. Benedek kegyelmet adott Paolo Gabrielének, a lopásért 18 hónap börtönre ítélt pápai komornyiknak - közölte szombaton a szentszéki államtitkárság.
  • Magyar származású az Egyesült Államok új külügyminisztere

    Magyar gyökerei is vannak a pénteken hivatalosan is az Egyesült Államok új külügyminiszterének jelölt John Forbes Kerrynek. Jelölését sokan már múlt vasárnap biztosra vették, de Barack Obama hivatalosan csak pénteken jelentette be a jelölését.
  • Bizalmat kapott a parlamenttől Victor Ponta új kormánya

    Nagy többséggel bizalmat szavazott a parlament pénteken Victor Ponta miniszterelnök új kormányának. A két ház együttes ülésén a törvényhozók 402 vokssal - 120 ellenében - szavaztak bizalmat a kabinetnek. A beiktatáshoz legalább 294 támogató szavazatra volt szükség. Az RMDSZ-es honatyák nemmel szavaztak.
  • Indiai–amerikai–magyar dzsesszkoncert Kolozsváron

    A világ legelismertebb dzsesszzenészei közé tartozó Mike Stern amerikai gitárossal, és az ütőhangszeres indiai Trilok Gurtuval adott fergeteges dzsesszkoncertet péntek este a kolozsvári román opera termében a Tóth Bagi Csaba vezette Balkán Unió magyarországi együttes.
  • Adományvita veszélyezteti a csángó oktatást

    Veszélybe került a moldvai csángó gyerekek magyaroktatása a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége által működtetett magyar házakban, mert a tanév kezdete, szeptember elseje óta egyetlen rezsiszámla sincs kifizetve. A csángószövetség a pedagógusszövetséget okolja a helyzetért.
  • Székelyföldi diákigazolvány igényelhető

    Diákigazolványt állítanak ki azoknadk a székelyföldi iskolásoknak és egyetemistáknak, akik az ezáltal elérhető kedvezménycsomagot igényelnék.
  • John Kerry az Egyesült Államok új külügyminisztere

    John Kerryt nevezi ki új amerikai külügyminiszterré Barack Obama amerikai elnök - közölték pénteken fehér házi források.
  • A rendőrök esténként SIC-matricákat kapargatnak

    Állítólag a rendőrökkel kapartatja le Codrin Munteanu Kovászna megyei prefektus a közlekedési táblákra ragasztott SIC matricákat Háromszéken.
  • Életbe lép az uniós fiskális paktum január 1-jén

    2013. január 1-jén életbe lép az unió 25 tagállama által márciusban aláírt fiskális paktum, miután az eurózóna 12 tagországa ratifikálta a dokumentumot.
  • Kárpátalján nem kapott regionális státust a magyar nyelv

    Nem nyilvánította regionális nyelvvé a magyart Kárpátalján pénteki ungvári ülésén a Kárpátalja megyei tanács, amely az ukrán nyelvtörvény helyi alkalmazásáról hozott döntésében annyit ismert el, hogy az ukrán mellett – a románnal és a ruszinnal együtt – a magyar is elterjedt nyelv a régióban, s ezt figyelembe kell venniük az illetékes önkormányzatoknak.
  • Évbúcsúztató My Fair Lady-bemutató Nagyváradon

    Alan Jay Lerner és Frederick Loewe népszerű musicaljét mutatja be a nagyváradi Szigligeti Színház december 31-én, hétfőn 20 órától. Az előadást Réthly Attila rendezte.
  • Hoki: plüssmacidobálás Csíkszeredában a Böjte-árváknak

    A Dévai Szent Ferenc Alapítvány által Csíkszeredában és környékén gondozott gyermekek kapják meg azokat a plüssmacikat, amelyeket a jégkorong Román Kupa csíkszeredai döntőjén dobnak a jégre a Sport Club szurkolói csapatuk első gólja után.
  • Hóátfúvások miatt több főút járhatatlan az országban

    Több főútvonalon szünetelt a közlekedés péntek délelőtt az ország keleti részén a hófúvások miatt - közölte a Mediafax hírügynökség. Vrancea, Vaslui és Galac megyében hét főút volt lezárva, mivel a hetven kilométer per órás széllökések helyenként másfél méteres hótorlaszokat hordtak az úttestre.
  • Pászkány vasutasai nem rezeltek be az Inter Milánótól

    Bár a hozzáértő sportszakértők szerint a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgói esélytelennek számítanak az Európa-liga tavaszi, egyenes kieséses szakaszában az Internazionale Milánó ellen, Pászkány Árpád klubtulajdonos meg van győződve arról, hogy csapata nem kap ki az első, február 14-én Milánóban megrendezett mérkőzésen és egy héttel később hazai pályán eldöntheti a továbbjutás kérdését.
  • Orbán nagyszerű dolognak tartja a diáktüntetéseket

    Nagyszerű dolognak nevezte a diákmozgalmakat pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök, de szerinte mindenkinek meg kell őriznie a tisztánlátását. A kormányfő reméli, a diákok is tudják, meddig alakítják ők az eseményeket, és mikortól manipulálják őket.
  • Borbély László és Biró Rozália szakbizottsági elnök

    Megválasztották az RMDSZ képviselőházi és szenátusi szakbizottsági tagjait. A szövetségnek két szakbizottsági elnöki tisztséget „osztottak ki": Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke vezeti majd az alsóház külügyi bizottságát, Biró Rozália pedig a szenátus emberjogi, vallási és kisebbségügyi bizottságát. 
  • Risztov Éva és Gyurta Dániel az év legjobb magyar sportolói

    A férfiak között Gyurta Dániel, a nők között Risztov Éva lett az Év sportolója Magyarországon a sportújságírók szavazásán – derült ki a budapesti Syma-csarnokban rendezett Sportcsillagok Gálaestjén. Az Év csapata díjat a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakos páros kapta. Az Év szövetségi kapitányának a férfi kézilabda-válogatottat irányító Mocsai Lajost, míg az Év edzőjének Széles Sándort, Gyurta és Risztov edzőjét választották meg.
  • Medián: Bajnai Gordon népszerűbb Orbán Viktornál

    Megnőtt a választópolgárok aktivitása, 44 százalékuk gondolja úgy, hogy egy közeljövőben tartandó választáson „biztosan” az urnákhoz járulna – derült ki a Medián novemberi felmérésből. Ennél magasabb választói aktivitást legutóbb másfél évvel korábban, 2011 májusában mértek.
  • Európa-liga-sorsolás: Inter-CFR, Ajax-Steaua

    Tiszességesen „belehúzott" Patrick Kluivert az Európa-liga csütörtöki sorsolásán: az Internazionale Milanó lesz Kolozsvári CFR 1907 ellenfele tavaszi, kieséses szakaszban. A Bukaresti Steaua a sorozat döntőjét vendégül látó Ajax Amszterdammal csap össze. Az első mérkőzések február 14-én, a visszavágók 21-én lesznek.
  • Utcabállal várják az új évet Sepsiszentgyörgyön

    Óévbúcsúztató és újévköszöntő utcabált szervez Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Szabadság téren. „Aki még nem döntötte el, hogy hol búcsúztatja az óévet, és hol köszönti az újat, annak nem kell gondolkodnia: a sepsiszentgyörgyi Szabadság téren legalább akkora buli ígérkezik, mint egy éve volt" – áll a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.