Amirõl a ma szól

  • BL: Real-Manchester és Milan-Barca a nyolcaddöntőben

    Összekerült egymással a Real Madrid és a Manchester United, valamint az AC Milan és az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A csütörtöki, nyoni sorsoláson a Bayern Münchennek is erős ellenfél, az Arsenal jutott.
  • Izrael újabb telepeslakásokat építene Ciszjordániában

    Az izraeli kormány jóváhagyta egy olyan projekt első szakaszát, amiben összesen hatezer lakást építenének az egyik nagy ciszjordániai zsidó teleptömbben, közölte csütörtökön a térség egyik telepesvezetője. „Sok év után örömmel jelenthetjük be, hogy Izrael kormánya úgy döntött, város épül Gus Eciónban” – mondta az AFP hírügynökségnek Dávid Perel, a palesztin Betlehemtől nyugatra fekvő nagy teleptömb regionális tanácsának vezetője.
  • EL: kivel sorsolják össze a Kolozsvári CFR 1907-et?

    Két romániai csapat - Kolozsvári CFR és Steaua - szurkolótábora is izgulhat csütörtökön délután 3 órakor, amikor az UEFA Nyon-i székházában Gianni Infantino, az európai szövetség főtitkára összesorsolja a 2012–2013-as labdarúgó Európa-liga tavaszi, kieséses szakaszába jutott együtteseket. Előtte, 12.30-tól a rangosabb Bajnokok Ligája sorsolást ejtik meg.
  • Összeállt a második Ponta-kormány névsora

    Közzétette új kormánya névsorát szerdán Victor Ponta miniszterelnök, a választásokon győztes Szociálliberális Szövetség (USL) társelnöke. Az eddigi egy helyett három miniszterelnök-helyettese lesz a 20-ról 27 tagúra bővülő második Ponta-kabinetnek. Tagjai közt korruptgyanús politikusok is találhatók.
  • Barcelona: ismét kiújult Tito Vilanova rákbetegsége

    Ismét rákos daganatot diagnosztizáltak az orvosok Tito Vilanova, az FC Barcelona vezetőedzőjének fültőmirigyében, így a klub az összes mai sajtóeseményét törölte. A spanyol bajnoki listavezető a délután folyamán hivatalos közleményben számol be a fejleményekről.
  • Megalakultak az RMDSZ parlamenti frakciói

    Markó Bélát, a szövetség volt elnökét választotta frakcióvezetőjévé az RMDSZ szerdán megalakult új szenátusi frakciója.
  • Kollegiális jótékonysági koncert a Kolozsvári Rádiónál

    Sikeres volt a Kolozsvári Rádió kezdeményezésére adott jótékonysági est: kedd este 1393 lej és 100 euró gyűlt össze Mona Marian rendező, a Puck Bábszínház igazgatójának megsegítésére a 2AM színész-zenekar koncertjén.
  • Kelemen: Antonescu nem tartotta be a szavát

    Írásos szándéknyilatkozat létezett a választásokon győztes Szociálliberális Szövetség (USL) és az RMDSZ között a közös kormányzásról - erősítette meg szerdán Kelemen Hunor. A szövetségi elnök szerint Crin Antonescu, az USL liberális társelnöke nem tartotta be a szavát.
  • FIFA-ranglista: „párban jár" a román és a magyar válogatott

    A magyar labdarúgó-válogatott két helyet rontva a 32., a román válogatott pedig öt helyet javítva 33. a nemzetközi szövetség (FIFA) legfrissebb, szerdán nyilvánosságra hozott világranglistáján, melyet továbbra is a világ- és Európa-bajnok Spanyolország vezet.
  • Ülősztrájkba kezdett a Parlamentnél a HÖOK elnöke

    Ülősztrájkba kezdett a tervezett felsőoktatási átalakítások és a keretszámok csökkentése elleni tiltakozásul a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke szerda délelőtt.
  • Aránytalanul megduzzadt a román parlament

    Romániában egy csapásra 118 fővel nőtt meg a parlament létszáma, amely 470 főről 588 főre dagadt. Az ország ezzel a legnépesebb törvényhozói testülettel rendelkező országok sorába lépett. Idén csupán a honatyák szállásköltsége 6 millió euróba került.
  • Huszonnégy tárcája lesz a Ponta-kabinetnek

    Huszonnégy minisztere lesz a kabinetnek, plusz a tárca nélküli miniszterek és a kormányfő-helyettesek – jelentette be kedden Victor Ponta, a Szociál-Liberális Szövetség társelnöke, akit hétfőn bízott meg Traian Băsescu államfő a kormányalakítással. A miniszterjelöltek közül egyesek ellen bűnvádi per zajlik.
  • Monográfia jelent meg Marosszentgyörgyről

    Nemes Gyula Marosszentgyörgy történetéből című, a Mentor Könyvkiadó gondozásában megjelent falumonográfiáját mutatták be hétfő este a marosszentgyörgyi római katolikus egyház közösségi termében. A kötetet Pál-Antal Sándor és László Márton történészek méltatták.
  • Háromszék: átadták a tizenhétezredik közösségi kártyát

    A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) kedden átadta a tizenhétezredik közösségi kártyát, amelynek használóját, Ferencz Noémit a Bertis üzletlánc egy kosár élelmiszerrel is megajándékozta.
  • Az RMDSZ tárgyalóviszonyban maradna Victor Pontával

    Az RMDSZ megpróbálja fenntartani a tárgyalóviszonyt Victor Ponta miniszterelnökkel azután is, hogy nem sikerült megegyeznie a kormányzatban való részvételéről a választásokon győztes Szociál-Liberális Szövetséggel (USL) - mondta Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára kedden az MTI-nek adott interjújában.
  • Kártérítés jár a jég és hó miatti járdabalesetekért

    Mindazok, akik a hóborította, jeges járdán elesnek és megsérülnek, netán eltörik kezüket-lábukat, kártérítést kérhetnek az illető lakóközösségtől vagy a takarítással megbízott cégtől.
  • Angyalvárás: egyelőre pang az erdélyi fenyőpiac

    Nem rohamozták még meg a fenyőrárusokat az erdélyi fenyőpiacokon, az árusok közvetlenül karácsony előtt számítanak az üzlet fellendülésére. Az árak Marosvásárhelyen 30, Csíkszeredában 40 lejnél kezdődnek, a dúsabb, magasabb fáért elkérik a 150 lejt is. Idén nőtt a cserepes fenyő iránti kereslet.
  • Filmpremiereket halasztottak a connecticuti tragédia miatt

    Törölték Quentin Taratnino új westernjének, valamint Tom Cruise akciófilmjének díszbemutatóját, és két tévés vígjátéksorozat epizódjait is levették a műsorról a connecticuti tragédia miatt az Egyesült Államokban.
  • „Szóbeli egyeztetésre" várja a szlovák rendőrség Gubikékat

    „Szóbeli egyeztetésre" hívta a szlovák rendőrség a magyar állampolgárságukat nyíltan vállaló lévai magyarokat, Dolník Erzsébetet, Kassai Gyulát és Gubík Lászlót - tájékoztatták az MTI-t az érintettek kedden. A lévai járási rendőrkapitányság december 19-ére idézte be a személyi okmányaik beszolgáltatását megtagadó felvidéki magyarokat, jelezve: ha hathatós magyarázat híján maradnak távol, a rendőrség elővezetheti őket.