Amirõl a ma szól

  • Kijev: az orosz nyelv „egyenlőbb" a magyarnál

    Volodimir Ribak, az ukrán parlament új elnöke egyenjogúnak nevezte az orosz és az ukrán nyelvet, miközben a magyart és a románt kisebbséginek egy kedden megjelent interjújában.
  • CFR: Sneijder nélkül jön az Inter Kolozsvárra?

    Az olasz sajtó információi szerint Wesley Sneijder nem keseríti majd a Kolozsvári CFR 1907 védőinek életét a februári Európa-liga oda-visszavágón, ugyanis eligazol az Internazionale Milanó csapatától.
  • Nagy sikere volt Csíkszeredában az Isten pénze bemutatójának

    Zajos sikert aratott a Budapesti Operettszínház rendezője, Somogyi Szilárd által színpadra állított, Isten pénze című musical karácsonyi bemutatója Csíkszeredában, a Csíki Játékszínben - közölte az Operettszínház sajtóirodája szerdán az MTI-vel.
  • Erkölcsrombolóan öltözködnek a nők az iráni atomerőműben

    Az orosz nők, akik Irán egyetlen atomerőművében dolgoznak, nem tartják tiszteletben a szigorú iszlám öltözködési előírásokat, pedig ezek betartásáért pluszpénzt kapnak - panaszolta kedden egy iráni törvényhozó. Az iráni törvények értelmében minden nőnek tetőtől talpig el kell fednie a testét nyilvános helyen.
  • A békéért imádkozott Szenteste XVI. Benedek pápa

    A menekülők befogadása és a közel-keleti béke volt a témája XVI. Benedek homíliájának a szenteste az olaszokkal és külföldiekkel teli Szent Péter bazilikában tartott szentmisén, melyen indonéz és arameus nyelven is imádkoztak.
  • „Mai” karácsony: a szeretet hiánya

    A karácsonyi vásárlási láz hevében sokan hajlamosak elfeledkezni arról, hogy a legdrágább ajándékkal is azt akarjuk kifejezni, a szeretett valaki fontos számunkra, ezt az érzést azonban nem feltétlenül anyagi javakkal lehet megfoghatóvá tenni – figyelmeztet a budapesti Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológiai Tanszékének vezetője.
  • Oktatási miniszter: nem változik jövőre a vizsgarendszer

    Jövőre marad az eddigi vizsgarendszer a tanügyben – jelentette ki a Mediafax hírügynökségnek Remus Pricopie. Az oktatási miniszter tájékoztatása szerint az előkészítő osztályok sorsáról a későbbiekben döntenek.
  • Provokál A fiú: közvécén született kisded

    December elején jelent meg az interneten egy provokatív kisfilm A fiú címmel, amely története a maga utalásaival erősen emlékeztet az első karácsony eseményeire. A sztori a stoppoló párról, akinek gyermeke egy autóspihenő közvécéjében jön világra, a magyarországi református egyházban máig izzó vitát robbantott ki.
  • Csak az erdélyi magyaroknak jön az angyal

    Aggodalomra semmi ok, valószínűleg a máshol élő, más nemzetiségű gyermekek és felnőttek is kapnak ajándékot karácsony alkalmából, viszont angyaljárás csak Erdélyben lesz, máshol a Jézuskától, a Mikulástól, Télapótól, öreganyótól, manótól vagy a bölcsektől várják a karácsonyi meglepetést.
  • Monti nem vesz részt a februári választáson

    Nem vesz részt a februári választásokon, de vasárnapi sajtótájékoztatóján nem zárta ki, hogy ismét miniszterelnök lehet Mario Monti. A lemondott olasz kormányfő választási programdokumentumot mutatott be, és heves támadást intézett elődje, Silvio Berlusconi ellen.
  • Szolidaritásra szólított fel a pápa advent utolsó vasárnapján

    A szenvedők és nehézségben élők segítését szorgalmazta vasárnapi beszédében XVI. Benedek pápa, aki idén is személyesen vezeti a Vatikán karácsonyi szertartásait.
  • Kiengedték a kórházból a Barcelona edzőjét

    Tito Vilanova, az FC Barcelona vezetőedzője elhagyhatta a kórházat szombat este, miután csütörtökön a fültőmirigyében talált rosszindulatú daganat miatt megoperálták. A negyvennégyéves edző rákja egy év után újult ki, tavaly novemberben már eltávolítottak a fültőrmirigyéből egy daganatot. Csapata neki ajánlotta 3-1-es Valladolid elleni győzelmét.
  • Martonyi gratulált Titus Corlățean kinevezéséhez

    Martonyi János külügyminiszter levélben gratulált Titus Corlatean román külügyminiszternek újbóli kinevezése alkalmából.
  • CFR: Rafael Bastosnak többet ért az arabok pénze

    Három és fél millió euróval gazdagabban, de Rafael Bastos nélkül lép a 2013-as évbe a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapat, ugyanis a brazil csatár szombaton Szaúd Arábia egyik topcsapatához, a rijadi Al Nassr-hoz szerződött. 
  • Karácsonyra tavaszias időjárást jósolnak a meteorológusok

    A meteorológusok szerint erőteljes felmelegedés várható a következő napokban. Míg vasárnap éjszaka még –20 fokos hideget mérhetnek helyenként, addig hétfőre a minimumérték 10 fokkal magasabb lesz.
  • Antonescu bosszúja: kizárták Săftoiut a PNL-ből

    Kizárta soraiból szombaton a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Adriana Săftoiut. Az indoklás szerint az államfő egykori sajtótanácsosa többször is az PNL hivatalos álláspontjával ellentétes gondolatokat fogalmazott meg nyilvánosan.
  • Jól kezdődik: lopott szoftverrel írták a kormány programját

    Már csak PDF-formátumban érhető el hétvégétől a gov.ro honlapon a pénteken beiktatott Ponta-kabinet kormányprogramja, miután a gandul.info egyik újságírója felfedezte, hogy az eredetileg feltöltött Microsoft Word formátumú dokumentumot lopott szoftverrel szerkesztették.
  • Monti beadta lemondását, új választásokat írnak ki

    A római parlament alsóháza pénteken megszavazta a szakértő miniszterek kidolgozta költségvetést, Mario Monti kormányfő pedig ennek nyomán este az államfői palotában benyújtotta lemondását.
  • CNSAS: Andrei Marga jelentett, de nem volt besúgó

    „Horia” fedőnéven jelentéseket írt 1977-78, majd 1986-87 között a Szekuritáténak, de nem működött együtt a kommunista titkosszolgálattal Andrei Marga, a Román Kulturális Intézet igazgatója.
  • A közigazgatásról törvénykezett az új kormány első ülésén

    A központi közigazgatás átszervezéséről fogadott el sürgősségi rendeletet szombaton, első ülésén az új kormány.