Amirõl a ma szól

  • Nem engedünk az IMF-nek! – hirdeti az Orbán-kormány

    "Nem engedünk az IMF-nek!", "Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét" – áll többek között azokban a hirdetésekben, amelyeket több magyar országos napilapban jelentetett meg kedden az Orbán Viktor vezette kormány.
  • MÁÉRT: Orbán a román nacionalizmustól tart

    Aggodalmának adott hangot Orbán Viktor magyar miniszterelnök azért, mert szerinte nem zárható ki, hogy Romániában nacionalista fordulat történik. Kedden a budapesti Magyar Állandó Értekezleten (MÁÉRT) elmondta: évek óta nem fordult elő olyan politikai hangütés a román belpolitikában, mint amilyet mostanában hallani.
  • Athén remegve és forrongva várta Merkelt

    Helyi idő szerint 13:30-kor érkezett meg Angela Merkel Athénba, ahol Antonisz Szamarasz görög miniszterelnök fogadta a repülőtéren. A német kancellár látogatása komoly biztonsági kockázatokat hordoz: az öt éve elhúzódó recesszió által sújtott országban sokan Merkelt tartják felelősnek az őket ért megszorításokért. A fővárosban már hétfn este demonstráltak a látogatás ellen, a tüntetők transzparensein többek között a nem túlságosan vendégmarasztaló „Ki az országunkból, te cafat!” felirat szerepelt.
  • Traian Băsescu elutasította a szakmai érettségi bevezetését

    Visszaküldte kedden az államfő a parlamentbe a szakmai érettségi bevezetéséről szóló törvényt. Lépését Traian Băsescu azzal indokolja, hogy az új típusú vizsgák bevezetése a tanévkezdés után veszélyezteti az oktatás minőségét és a jövő évi érettségi zavartalan lebonyolítását.
  • MOL Liga: megfellebbezte a Sportklub a pontlevonást

    "Nem jogos a MOL liga versenybíróságának a döntése, a mai napon el is küldtük a fellebbezést és most várjuk az újabb döntést. Reméljük ugyanolyan operatívnak bizonyulnak, mint az eddigiekben", reagált a MOL Liga versenybíróságának döntésére Cseke Szilárd, a Sportklub ideiglenes elnöke.
  • Az őshonos kisebbségek jogai bekerülnek az EPP programjába

    Az őshonos kisebbségek jogai is bekerülnek az Európai Néppárt (EPP) programjába a kereszténydemokrata, konzervatív és néppártokat tömörítő ernyőszervezet október 17-18-án Bukarestben tartandó 21. kongresszusán - közölte az MTI-vel Borbély László, az EPP egyik tagpártja, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikai alelnöke.
  • A munkaügyi miniszter mellőzi az apákat?

    Az Apák Diszkriminációellenes Szövetsége (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – TATA) arra kérte az Országos Diszkriminációellenes Tanácsot, hogy ne hagyja büntetlenül Mariana Câmpeanut, mivel a munkaügyi miniszter beszédeiben figyelmen kívül hagyja az apákat.
  • Kulcsár: lám, Orbán Viktor mégis szereti az MPP-t

    „Íme a bizonyíték arra, hogy Orbán Viktor és a Fidesz nem pártolt el a Magyar Polgári Párttól" – jelentette ki kedden a maszol.ro-nak Kulcsár Terza József, az MPP háromszéki szervezetének elnöke.
  • Sérti a CFR-t a román trikolór lengetése?

    Fenyegető leveleket kapott Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke, miután kijelentette: a Hivatásos Labdarúgók Ligájának nem kéne szó nélkül hagynia, hogy Mihai Stoica, a Steaua menedzsere tüntetően román zászlót szúrt vasárnap este a kolozsvári CFR 1907 kapujába.
  • Támogatni fogják a távfűtési rendszerek karbantartását

    A távfűtési rendszerek rehabilitációjához szükséges támogatást fognak biztosítani az önkormányzatoknak, az erre vonatkozó döntéseket pedig nem politikai alapon fogják meghozni – jelentette be kedden Victor Ponta miniszterelnök.
  • Nem engedik el ingyen Douchev-Janics Natasát

    Mindenképpen feltételekhez köti Douchev-Janics Natasa Szerbiába távozását a Magyar Kajak-Kenu Szövetség - mondta az MTI érdeklődésére kedden Baráth Etele, az MKKSZ elnöke.
  • IMAS-felmérés: a romániai választó robotképe

    Az IMAS közvélemény-kutató intézet elkészítette a decemberi, parlamenti választásokon a különféle pártokra szavazó választók robotképét. A felmérés érdekes, mivel a jelenlegi kormánypárt, a Szociál-Liberális Szövetség két, egymástól ideológiailag távol álló pártból tevődik össze, a legfőbb ellenzéki tömörülés, a Szövetség a Jobboldali Romániáért pedig a korábbi kormányzó tömörülésből, a Demokrata Liberális Pártból illetve néhány zsebpártból áll.
  • Şova megváltozott: a holokauszt oktatását szorgalmazza

    A Romániában felnövő generációknak meg kell ismerniük és el kell ismerniük a holokauszt tragédiáját – vélekedett a holokauszt romániai emléknapja – október 9-e – alkalmából közzétett üzenetében Dan Şova, a kormány parlamenti kapcsolatokért felelős minisztere, aki márciusban még azt mondta, "Romániában a zsidóknak soha nem kellett szenvedniük".
  • TVR: mégsem kezdik el az alkalmazottak kiértékelését

    Egyelőre nem kezdődik el a közszolgálati televízióban (TVR) az alkalmazottak szakmai felkészültségének felmérése. Az intézmény vezetősége a szakszervezet tiltakozásának hatására visszakozott.
  • MOL Liga: elvettek négy pontot a csíkszeredai HSC-től

    Bálint Attila, Bíró Ottó Attila, Kósa Endre és Péter Levente - jogosulatlan szerepeltetése miatt a jégkorong MOL Liga versenybírósága a csíkszeredai HSC három mérkőzésének végeredményét változtatta meg hétfőn.